sunnuntai 29. elokuuta 2010

Lehdistötiedote




















Tyytymättömyydenilmaisu Ylivieskan-Raahen käräjäoikeuden tulevaan päätökseen

Oikeudenistunto ei täyttänyt oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatteita. Oikeudenkäynti perustui esteellisen tutkinnanjohtajan Tapani Tasannon ja esteellisen syyttäjän Esa Mustosen toimintaan, suoranaiseen Ahojahtiin. Käräjätuomari Jaakko Raittila oli erittäin huonosti valmistautunut oikeudenistuntoon. Käräjätuomari Raittila ei suostunut siirtämään oikeudenistuntoa perustellusta pyynnöstäni huolimatta. Asiassa ei järjestetty valmisteluistuntoja. Sain sen kuvan, että puhelintodistusta ei oikeudenistunnossa hyväksytä. Käräjätuomari Raittila ei myöskään hyväksynyt oikeusavustajan hankintaa minulle. Käräjätuomari Raittilalla oli selkeä ennakkoasenne asioihin ja kaikesta huomasi, että hänen tärkein tavoitteensa oli saada minulle aikaan oikeuden väärä päätös. Minun oikeustajuni mukaan käräjätuomari Jaakko Raittila oli esteellinen käsittelemään asiaan. Oikeudenistunnossa en saanut esittää oikeudenkäyntiväitteitäni koskien tutkinnanjohtaja Tapani Tasannon esteellisyyttä, syyttäjä Esa Mustosen esteellisyyttä, tutkinnanjohtaja Raimo Ollilan esteellisyyttä, tutkija Harri Rahkolan esteellisyyttä sekä syyttäjä Sulo Heiskarin esteellisyyttä. En mennyt oikeudenistuntoon vapaaehtoisesti, koska tiesin, että esteellisten viranomaisten tärkein tavoite oli leimata minun rikolliseksi ja suojella todellisia rikollisia ja varmistaa, etteivät he joudu rikoksistaan vastuuseen.
Näin voimakkaiden esteellisyysväitteiden käsittelemättä jättäminen on kiistaton virkavirhe oikeuden tuomarilta: katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/esteelliset-tutkinnanjohtajat-ja.html

Mihin esteellisyys perustuu? Muun muassa nämä rikokset tutkinnanjohtajat ovat jättäneet tutkimatta ja syyttäjät syyttämättä. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/miksi-kukaan-ei-kuule-avunhuutojani.html

Nämä asiat olivat tiedossa kaikilla tutkinnanjohtajilla ja syyttäjillä sekä käräjätuomareilla ennen oikeudenkäyntiä.

Rikostutkinnassa ei huomioitu minun esittämääni todistusaineistoa eikä myöskään minun esittämiäni kiistattomia rikoksia. Mielstäni rikostutkinta oli siis täysin kelvotonta toimintaa samoin kuin syyttäjä Esa Mustosen toiminta kahdessa eri oikeudenkäynnissä. Kansalaisten oikeusturvan kannalta olisi parempi jos Esa Mustonen ei toimisi syyttäjänä, koska hänen ammattitaitonsa ei ole riittävä talousrikoksiin ja hänen asenteensa on järkyttävän ennakkoluuloinen.

Nyt rikostukinnassa käsiteltiin vain Mikko Kovalaisen kunnian loukkausta eikä lainkaan Mikko Kovalaisen tekemiä ehkä Suomen oikeushistorian törkeimpiä rikoksia, joiden avulla kohteilleen on aiheutettu järkyttäviä taloudellisia menetyksiä ja hirvittäviä henkisiä kärsimyksiä kymmenien vuosien ajan. Kymmenen eri henkilöä ilmoittaa, että Mikko Kovalainen on väärentänyt heidän nimensä eri asiakirjoihin ja hoitanut asioita heidän tietämättään. Lain mukaan avoimeen valtakirjaan tarvitaan päämiehen omakätinen allekirjoitus. Mikko Kovalainen on saanut sekä Itä-Suomen hovioikeuden että Korkeimman oikeuden tuomion asiassa. Siitä huolimatta hän jatkanut asiakirjojen väärentämistä kuten Kaisa Suomalaisen ja Heli Wikströmin tapaukset osoittavat. Kovalaisen asiakaskohteille on tyypillistä, että he ovat joutuneet erittäin suuriin vaikeuksiin ylivoimaisen vastustajan edessä. Kovalainen on härskisti käyttänyt asiakkaidensa hädänalaista asemaa hyväksi tietenkin siten, että on varmistanut asiakkaidensa oikeusturvavakuutuksen olevan kunnossa. Mikko Kovalaiselle tärkeintä on ollut rahastus, ei niinkään asiakkaiden eli päämiesten etu. Mikko Kovalainen on hoitanut asiakkaidensa tietämättä asioita ja laskuttanut sitten vakuutusyhtiöitä härskisti. Kovalainen nosti juttuja, jotka tiesi varmasti häviävänsä, mutta samalla hän tiesi voivansa laskuttaa toiminnastaan vakuutusyhtiöitä. Tämä todella härski toimintatapa on poliisilta jäänyt tutkimatta samoin kuin se, että onko kanteille toimeksiantoja sekä ovatko avoimet asianajovaltakirjat aitoja.

Olen selvittänyt kolme eri laajaa rikosprosessia, joissa Mikko Kovalainen on ollut keskeisessä roolissa. Minun ei annettu oikeudenkäynnissä todistaa sitä miten Mikko Kovalainen on toiminut rikollisesti näissä kolmessa prosessissa. Järkyttävää toimintaa. KRP siirsi asiat valtakunnansyyttäjäviraston tutkittavaksi. Valtakunnansyyttäjävirastossa asiat ovat tutkinnassa Heli Haapalehdolla, mutta hän ei ole saanut asioissa mitään tuloksia aikaan. Käsittämätöntä toimintaa. Hän ei myöskään hyväksynyt sitä, että menen Helsinkiin ja ratakiskosta väännän asiat niin, että Heli Haapalehtokin ymmärtää missä rikoksia on tehty. Mikko Kovalaisella on esiintymiskieltoja useissa hovioikeuksissa ja lukuisissa käräjäoikeuksissa. Mikko Kovalaisella on postilokero-osoite Virossa ja hän oleskelee ajoittain Espanjansa. Kovalainen ajelee Viron rekisterikilvillä olevalla autolla omien sanojensa mukaan jo seitsemättä vuotta Suomessa. Mikko Kovalainen ilmoittaa lähtevänsä Amerikkaan. Alkavatko piilopaikat Euroopasta loppumaan?

Paavo ja Seppo Heikkisen tapauksissa keskeisiä asioita ovat asiakirjojen väärennökset sekä väärien henkilöiden haastaminen oikeuteen. Lisäksi Paavo Heikkisen hyväuskoisuutta ja hänen rehellisyyttään Mikko Kovalainen on härskisti käyttänyt väärin. Mikko Kovalaisen esiintyminen oikeudessa on ollut päämiestensä etujen vastaista. Mikko Kovalaisella on esiintymiskieltoja useissa hovioikeuksissa ja lukuisissa käräjäoikeuksissa. Jo ensimmäinen oikeudenkäynti Paavo Heikkisen asioissa Oulussa oli sellainen, jossa Oulun käräjäoikeus teki oikean päätöksen, mutta kiinnitti Rovaniemen hovioikeuden huomiota Mikko Kovalaisen toimintaan eli kanteli ylemmälle oikeusasteelle Mikko Kovalaisen toiminnasta. Mikko Kovalainen oli haastanut Oulun käräjäoikeuteen väärät henkilöt, sillä todelliset syylliset olivat nimismies Vesa Juntunen ja hänen yhtiökumppaninsa Lauri Heikkinen. Paavo Heikkiselle ei annettu suunvuoroa koko oikeudenkäynnissä eikä Mikko Kovalaisella ollut oikeudenkäyntiin Seppo Heikkisen aitoa valtakirjaa vaan Seppo Heikkisen mukaan väärennetty valtakirja. Mikko Kovalainen nosti kanteita Paavo Heikkisen nimissä tämän tietämättä. Onneksi Paavo Heikkisen veli Pentti Heikkinen oli lautamies ja ilmoitti Paavolle tulevasta oikeudenkäynnistä, josta Paavo ei tiennyt yhtään mitään. Tähänkään oikeudenkäyntiin Mikko Kovalaisella ei ollut aitoja valtakirjoja vaan väärennetyt valtakirjat. On huomioitava se, että Mikko Kovalainen on erittäin hyvä demagogi joka manipuloi hyväuskoiset asiakkaansa tavoitteena rahastaa asiakastaan vakuutusyhtiön kautta sen lisäksi mitä on asiakkaalta saanut lypsetyksi. Mikko Kovalainen on lainannut päämiehiltään rahaa eikä hänellä ole ollut tarkoituskaan maksaa takaisin velkojaan vaan ”kuitata” velat tekemillään palveluilla. Mikko Kovalaisen laskutus vakuutusyhtiöille on ollut posketonta. Hän on ollut selvitysten mukaan samaan aikaan kolmessa eri paikassa yhtä aikaa. Suomussalmen tapauksessa poliisi on jättänyt tutkimatta nimismies Vesa Juntusen ja hänen yhtiömiehensä Lauri Heikkisen rikokset Emäjoen Lohi Oy:n ja Jumalisjärven Lohi Ay:n asioissa. Selvityksistäni käy kiistatta ilmi rikokset, jotka poliisi on jättänyt tutkimatta ja aiheuttanut näin Heikkisille miljoonien eurojen vahingot. Itä-Suomen hovioikeuden väärää päätöstä, johon korkein oikeus ei antanut valituslupaa Mikko Kovalainen käyttää härskisti hyväkseen.

Heli Wikströmin asiassa keskeinen osa väärin tehty perunkirja, jonka tekijä ei ole suinkaan Mikko Kovalainen, vaan Espoon silloinen oikeusavustaja. Teko on erittäin törkeä ja se on julistettu salaiseksi. Salaisuuden verhossa on toiminut Mikko Kovalainen Heli Wikströmin asiassa tämän tietämättä ja toisaalta tämän hädänalaista asemaa härskisti hyväksi käyttäen. Mikko Kovalainen on pystynyt sekoittamaan asiat niin, ettei tavallisen poliisin järjellä asioita ole pysytty selvittämään, mutta Mikko Kovalainen on laskuttanut härskisti vakuutusyhtiötä ja asiakasta. Mikko Kovalaisen aiheuttamat taloudelliset vahingot Wikströmeille ovat valtavat ja henkiset kärsimykset mittasuhteiltaan järkyttävät.

Kaisa Suomalaisen asiassa keskeinen asia on se, kenen veloista Kaisa Suomalaisen asunto pakkohuutokaupattiin. Siinä prosessissa bulvaanina käytettiin rikoskomisario Terho Mäkeä. Mikko Kovalaisen olisi pitänyt selvittää asia, mutta hän on käyttänyt härskisti hyväksi päämiehensä hädänalaista asemaa, ryhtynyt viemään asioita harhateille, laskuttanut vakuutusyhtiötä härskisti ja samoin kuin päämiestäänkin. Asiat on ajettu nyt niin umpisolmuun että niitä on lähes mahdoton selvittää, koska Mikko Kovalainen on hävittänyt avaintodistusaineistoja. Mikko Kovalainen on toimillaan aiheuttanut Kaisa Suomalaiselle valtavia taloudellisia vahinkoja ja mittaamattomia henkisiä kärsimyksiä. Olen tutkinut ja selvittänyt näitä kolmea asiaa usean vuoden ajan.

Mikko Kovalaisen toimintaa kuvaa hyvin hänen päämiehensä Aino Jääskeläisen todistus ja todistusaineisto, jota käräjätuomari Jaakko Raittila ei suostunut vastaanottamaan, koska se olisi aiheuttanut suuria vaikeuksia tehdä oikeudessa väärä päätös. Tässä Aino Jääskeläisen todistus:
A.J:n todistus Rovaniemen hovioikeudelle todistaa Mikko Kovalaisen toiminnan
http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=780


Oikeudenkäymiskaari 15 luku
10 a § (12.12.1958/497)
Jos asiamies tai avustaja osoittautuu epärehelliseksi, ymmärtämättömäksi tai taitamattomaksi taikka jos hänet havaitaan toimeensa muutoin sopimattomaksi, saa oikeus evätä häneltä vallan esiintyä siinä jutussa. Oikeus voi myös, milloin syytä on, kieltää häneltä oikeuden enintään kolmen vuoden aikana toimia siinä tuomioistuimessa asiamiehenä tai avustajana. Jos kysymys on asianajajasta, oikeuden on päätöksestään ilmoitettava yleisen asianajajayhdistyksen hallitukselle.
Milloin asiamieheltä tai avustajalta on evätty oikeus esiintymiseen, on hänen päämiehelleen, jollei tämä ole oikeudessa saapuvilla ja tahdo itse asiaansa ajaa, varattava tilaisuus hankkia kelpoisuusvaatimukset täyttävä asiamies.
Edellä 1 momentissa tarkoitettuun päätökseen saa asiamies tai avustaja hakea muutosta valittamalla, mutta on päätöstä valituksesta huolimatta heti noudatettava
.

Tässä valossa pidätykseni ennen oikeudenkäyntiä on kiistatta törkeä ihmisoikeusrikos.

POLIISIN, SYYTTÄJÄN JA OIKEUSLAITOKSEN RIKOLLINEN TOIMINTA ON MINULLE JA LÄHIOMAISILLENI HENKISESTI ÄÄRETTÖMÄN RASKASTA.

Muut asiaan liittyvät asiat selviävät blogistani oikeuslaitos ja poliisi
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/

Tämä on kanteluni täydennys oikeuskanslerille sekä tutkintapyynnön täydennys valtakunnansyyttäjävirastolle sekä keskusrikospoliisille sekä avunpyyntö tiedotusvälineille. Pyydän asiassa kiireellisiä toimenpiteitä asioiden nopeaksi ratkaisemiseksi, oikeuden toteutumiseksi ja todellisten syyllisten saamiseksi vastuuseen teoistaan.

Kalajoella 29.08.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

perjantai 27. elokuuta 2010

Miksi kukaan ei kuule avunhuutojani?


















Tässä alkuosa tekemästäni kantelusta oikeuskanslerille sekä tutkintapyynnöstä poliisille ja valtakunnansyyttäjälle. Samalla se on lähetetty tiedoksi tiedotusvälineille, jotka vaikenevat asiasta kuin muuri.

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: reeta.kivihalme@yle.fi ; pasi.toivonen@yle.fi ; salla.paajanen@yle.fi ; juha.ristamaki@yle.fi ; jan.andersson@yle.fi ; tero.koskinen@yle.fi ; martti.backman@yle.fi ; riikka.kaihovaara@yle.fi ; kati.juurus@yle.fi ; tiina.salumaki@yle.fi ; kari.viiperi@kpk.fi ; toimitus@kaleva.fi ; toimitus@kalajokilaakso.fi ; uutiset@iltasanomat.fi ; il.toimitus@iltalehti.fi
Sent: Friday, August 27, 2010 10:00 AM
Subject: Fw: Erittäin kiireellinen


----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: kirjaamo@okv.fi ; kirjaamo.keskusrikospoliisi@poliisi.fi ; tutkinta.vksv@oikeus.fi ; korkein.oikeus@oikeus.fi ; ylivieska-raahe.ko@oikeus.fi ; tuija.brax@oikeus.fi ; kirjaamo@tpk.fi ; pev@eduskunta.fi
Sent: Friday, August 27, 2010 7:19 AM
Subject: Erittäin kiireellinen

Miksi en saa esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä? Miksi korkein oikeus ei pura alioikeuksien vääriä päätöksiä?

Tämä on kantelu oikeuskansleri Jaakko Jonkalle, tutkintapyyntö valtakunnansyyttäjävirastolle, tutkintapyyntö KRP:lle, selvityspyyntö Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden laamanneille ja korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelolle, tiedoksi ja toimenpiteitä varten tasavallan presidentille, oikeusministeri Tuija Braxille ja perustuslakivaliokunnalle

Olen vaatinut oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä ja minut on sen johdosta kahdesti pidätetty.
Katso ensimmäinen pidätys
http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=19

toinen pidätys
http://ahonblogi.blogspot.com/2010/08/putkakertomus-208-2382010.html

KATSO PR-TALOJEN MARKKINOILTA POISTAMINEN
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/11/pr-talojen-markkinoilta-poistaminen.html

Tässä videoina asiat

Hätähuuto Suomesta Ahojahti 1
http://www.youtube.com/watch?v=4nXGEkuiAvs

SSP-sopimus Ahojahti 2
http://www.youtube.com/watch?v=ZUXRy7336rY

Toimialarationalisointi Ahojahti 3
http://www.youtube.com/watch?v=MKxCNequ31E

Saattohoitajat Ahojahti 4
http://www.youtube.com/watch?v=mB1U6KXh3rA

Oikeudenkäynti tietämättämme Ahojahti 5
http://www.youtube.com/watch?v=XiEVYhhx4DU

Rikolliset konkurssit Ahojahti 6
http://www.youtube.com/watch?v=ypfexhxQT64

Rikoksia ei tutkita Ahojahti 7
http://www.youtube.com/watch?v=Y1OZNY8F26I

Ahojahti 8
http://www.youtube.com/watch?v=njyMvw7qrik

Nämä kaikki tiedot olivat Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden käräjätuomari Jaakko Raittilalle lähetetty ennen oikeudenkäyntiä tiedoksi, koska olin tehnyt neljä oikeudenkäyntiväitettä eli
1. rikostutkinnanjohtajan esteellisyys Tapani Tasanto, Raimo Ollila
2. syyttäjän esteellisyys Esa Mustonen, Sulo Heiskari
3. käräjäoikeuden toimivalta käsitellä asiaa
4. käräjätuomarin esteellisyys Jaakko Raittila


Nämä samat tiedot on lähetetty tutkinnanjohtaja Tapani Tasanolle, syyttäjä Esa Mustoselle ja tutkinnanjohtaja Raimo Ollilalle.

Rikostutkinnassa on jätetty tutkimatta kaikki vastapuolen eli varatuomari Mikko Kovalaisen rikokset. Suomussalmen Heikkisten tapauksessa kaikki rikostutkinnat pitää suorittaa uudestaan, sillä Paavo Heikkisen kertomukset ovat totta. Todellinen syyllinen Heikkisten jutussa on nimismies Vesa Juntunen, hänen yhtiökumppaninsa Lauri Heikkinen ja asioita hoitanut varatuomari Mikko Kovalainen. Kovalainen haastoi vääriä henkilöitä oikeuteen, lainasi päämieheltään rahaa, jätti maksatta, laskutti vakuutusyhtiötä sellaisista asioista, joihin hänellä ei ollut oikeutta, todistajien mukaan Kovalainen allekirjoitti avoimia valtakirjoja heidän nimiinsä jne.. Rikoksia on tutkittu, mutta ei selvitetty, koska rikoksentekijä oli tutkijoiden esimies eli nimismies Vesa Juntunen.

jatkuu……

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Oikeudenkäyntiväittämiäni ei käsitelty lainmukaisesti













Olin tehnyt neljä oikeudenkäyntiväittämää Ylivieska Raahen käräjäoikeudelle. Ne koskivat
1. tutkinnanjohtaja Tapani Tasannon esteellisyyttä,
2. syyttäjä Esa Mustosen esteellisyyttä,
3. käräjätuomari Jaakko Raittilan esteellisyyttä,
4. Ylivieska- Raahen käräjäoikeuden toimivaltaisuutta käsitellä asiaa.
Mielestäni yhtään oikeudenkäyntiväittämääni ei käsitelty asian- ja lainmukaisesti. Siksi oikeudenkäynti ei ollut oikeudenmukainen oikeudenkäynti.

Katso:
Esteelliset tutkijat ja esteelliset tutkinnanjohtajat http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/esteelliset-tutkinnanjohtajat-ja.html

Ylivieska-Raahe käräjäoikeudet eivät ole toimivaltaisia asioissani. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/ylivieska-raahen-karajaoikeudet-eivat.html

Asia selviää jutusta Oikeusvaltio Suomi http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/oikeusvaltio-suomi.html

Ahojahti jatkuu http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/ahojahti-jatkuu.html

En mennyt Ylivieska-Raahen käräjäoikeudenistuntoon vapaaehtoisesti, koska tiesin, etten voi saada oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä asioissa, joissa poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä ja laillisuusvalvojat tekevät ei anna aihetta päätöksiä, vaikka kysymyksessä on törkeät rikokset.
Halusin oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin. Siksi minut pidätettiin. Katso http://ahonblogi.blogspot.com/2010/08/putkakertomus-208-2382010.html

Erikoinen isänpäivä – Erkki putkassa
http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=19

Koska poliisi ei tutki asioita, syyttäjä ei syytä, laillisuusvalvonta tekee ei anna aihetta päätöksiä, oikeus ei ota käsiteltäväkseen asioita oikeusväittämien muodossa ja Rovaniemen hovioikeus ei anna suullista käsittelyä, eikä korkein oikeus anna valituslupaa, niin ainoa tie jatkossa on haastaa käräjätuomari oikeuteen väärästä päätöksestä. Minä olen halunnut oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja olen joutunut sen takia putkaan jo toisen kerran lähes neljäksi vuorokaudeksi. Jos nyt käräjätuomari Jaakko Raittila tekee 6.9.2010 väärän päätöksen, niin siitä alkaa erittäin laaja oikeusprosessi käräjätuomaria vastaan, koska muuta vaihtoehtoa ei ole. Tiedän, että on turha valittaa Rovaniemen hovioikeuteen. En ole saanut oikeutta yli 15 vuoden oikeustaisteluni aikana ja ne, joita olen ryhtynyt auttamaan ovat joutuneet oikeudettomaan tilaan jo aikaisemmin. Nyt asioille on pakko panna piste, vaikka tämä rasittaa henkisesti ja fyysisesti niin minua kuin läheisiänikin valtavasti. Henkisesti tämä on äärettömän raskasta niin minulle kuin niille henkilöille, joille olen lähtenyt oikeutta hakemaan.

tiistai 24. elokuuta 2010

Miksi en saanut oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä?


















Oikeudenmukainen oikeudenkäynti edellyttää esteettömyyttä rikostutkinnalta, syyttäjältä ja tuomarilta. Esteettömyys puolestaan edellyttää tasapuolisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Jos tutkijaa, tutkinnanjohtajaa ja syyttäjää on syytä epäillä esteellisyydestä, niin oikeudenmukainen oikeudenkäynti ei voi toteutua. Niin sanotussa Suomussalmen tapauksessa tutkittiin ainoastaan toisen osapuolen eli Mikko Kovalaisen esittämät asiat. Rikostutkinnat ovat olleet täysin kestämättömällä pohjalla. Heti ensimmäisessä kuulustelussa tutkija Harri Rahkola syyllisti minut sanomalla, että ”taas kunnianloukkaus”. Tutkija on sama henkilö, joka on kuulustellut minua aikaisemmin ase pöydällä tai muuten ase näyttävästi esillä. Hän on uhkailut minua, että jos en allekirjoita hänen laatimia kuulustelukertomuksia, niin minut pistetään poseen. Hän on jättänyt kokonaan tutkimatta minun tekemäni syrjintää koskevan rikostutkintapyynnön, siis ei minkäänlaista päätöstä. Hän syyllisti minua myös siten, että otti ”rikolliselta” eli minulta sormenjälkikuviot. Hän otti myös valokuvat sivulta ja edestä. Hän ei suostunut tutkimaan mitään muita asiaan liittyviä asioita Suomussalmen rikosvyyhdessä. Hän halusi tutkia vain minua syyllistävät asiat. Menettely oli esitutkintalain vastaista. Asiat olisi pitänyt tutkia kokonaisvaltaisesti, koska kysymyksessä on erittäin laaja rikosvyyhti ja erittäin suuret talousrikokset. Tutkinnanjohtajana oli henkilö, jonka kerrotaan ilmoittaneen, että Erkki Ahon ja Heino Virran tutkintapyyntöjä ei tulla tutkimaan ja näin on myös käynyt. Kaikki Virran ja Ahon rikostutkintapyynnöt on jätetty tutkimatta tai ainakin selvittämättä.

Jos kymmenen eri henkilöä väittää nimikirjoituksensa väärennetyksi ja ilmoittaa, että asioita on hoidettu heidän tietämättään heidän nimissään, niin asiassa on syytä epäillä rikoksia. Kun lisäksi useat henkilöt ovat menettäneet omaisuutensa, niin se vahvistaa rikosepäilyjä. Kun tekijänä on vankeustuomion saanut varatuomari, joka on saanut esiintymiskiellon useaan hovioikeuteen ja lukuisiin käräjäoikeuksiin ja on anonut itseltään varatuomarin arvon poistoa, niin epäilykset voimistuvat. Sen lisäksi miehellä postilokero-osoite Virossa ja hän on ajellut jo seitsemän vuotta Suomessa Viron rekisterikilvillä olevalla autolla ja hänet tavoittaa toimittajan mukaan Espanjasta matkapuhelimeen. Kaiken lisäksi suuri määrä Kovalaisen asiakkaista käy oikeutta Kovalaisen haastamana ja useasti kysymys on myös kunnianloukkauksista. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että päämiehet ovat tyytymättömiä Kovalaisen toimintaan. Mielestäni Mikko Kovalaista koskevat asiat olisi pitänyt tutkia kokonaisuutena kaikki uudelleen ja arvioida Suomussalmen asiassa näytöt uudelleen jotta kansalaiset olisivat saaneet oikeutta. Miksi poliisi kieltäytyy tutkimasta Suomussalmen ja muita Mikko Kovalaisen epäiltyjä rikoksia?

Mitkä ovat ne rikokset, jotka on jätetty tutkimatta ja tekevät tutkijan, tutkinnanjohtajan ja syyttäjän esteelliseksi? Nämä tutkimatta ja selvittämättä jätetyt rikokset erittäin merkittäviä rikoksia, mutta eivät liity Kovalaiseen.

Salaisessa SSP-sopimuksessa 22.10.1993 valtio ja neljä pankkia jakoivat Säästöpankin ja sovittiin toimialakohtaiset listaukset yrityksistä, jotka tullaan poistamaan markkinoilta, sekä määriteltiin kaatamisperusteet. Talonrakennusala oli yksi toimialarationalisoinnin kohteeksi joutunut ala. Puutalojen valmistuskapasiteetti oli vuonna 1995 Rakennustutkimus RTS Oy:n mukaan n. 12000 talopakettia ja kysyntä 1800 talopakettia. Ylikapasiteettia oli reilu 10 000. Helsingin Sanomien mukaan Kera Oy:ssä perustettiin ns. ruumiinpesuryhmä varatoimitusjohtaja Seppo Arposen alaisuuteen ja ruumiinpesuryhmän vetäjänä toimi kehityspäällikkö Veikko Anttonen. Ruumiinpesuryhmän tehtävänä oli poistaa markkinoilta Kera Oy:n sijoituksia uhkaavat talotehtaat. Tavoitteensa toteuttamiseksi Kera Oy käytti ns. saattohoitajia. PR-talojen konkurssivyyhdessä näitä saattohoitajia olivat kauppatieteen maisteri Jouni Remes ja konsultti Stig Weckström. Heidän tehtävänään oli ajaa yritys konkurssiin. Konsultti Stig Weckström ilmoitti ensimmäisenä työpäivänään yhtiön pikkujoulussa, että hänen tehtävänään on ajaa yritys hallitusti alas. Kaikki merkit viittaavat siihen, että takaraja oli 31.1.1996.

KEP.n Säästöpankinjohtaja Korpela sanoi Seuralehden haastattelussa 15.11.2002 , että ”Tyhminkin pankinjohtaja tajusi Esko Ahon luvanneen ilmaista rahaa. Katkaisimme rahoitusneuvottelut kaikkien vaikeuksissa olleiden yritysten kanssa.” MOT-ohjelmassa saman pankin isännistön puheenjohtaja Antti Ojala sanoo näin: ” Suoraan voin sanoa, että Suomen Säästöpankki ajoi yrityksiä nurin saadakseen omaan käyttöönsä pankkitukea avatusta valtion piikistä”. Näin saatiin Alavieskan Puurakenne Oy konkurssiin. Alavieskan Puurakenne Oy:öön oli velkasaneerausvaiheessa Kera Oy:n kirjallisen suosituksen perusteella palkattu kauppatieteen maisteri Jouni Remes talouspäälliköksi.

Jouni Remes lähti mukaan myös uuteen perustettavaan yhtiöön, jonka tarkoituksena oli jatkaa Alavieskan Puurakenne Oy:n toimintaa. Hänen tehtävänä oli varmistaa PR-talojen markkinoilta poistaminen. Hän allekirjoitti muiden osakkaiden tietämättä Kera Oy:n kanssa 8.5.1995 sopimuksen, ettei Kera Oy rahoita perustettua yhtiötä.
Uuden yhtiön, PR-Teollisuus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Koski kertoi yhtiön hallituksen kokouksen yhteydessä, että Kera Oy:ssä oli voimakkaasti moitittu häntä siitä, että meni mukaan sellaiseen yhtiöön, joka oli markkinoilta poistettavien listalla. Ravintolaillan jälkeen Kera Oy:n varatoimitusjohtaja Seppo Arponen oli luvannut pelastaa Markku Kosken. Markku Koski siis tiesi törkeästä petoksesta ja Markku Koski pelastettiin.

Kun Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän suurimmat velkojat ja päämiehet olivat Kera Oy ja Arsenal Oy, niin he silloin varmasti tiesivät tekevänsä törkeän petoksen, kun salasivat ostajilta sen, että talotehdas oli markkinoilta poistettavien listalla eikä Kera Oy rahoita sitä. Kysymys on kiistatta törkeä petos, kun kaupassa väliaikaiset konkurssipesänhoitajat myyvät konkurssisäännön 50a §:n vastaisesti kiinteää omaisuutta ja salaavat kaupassa 48 miljoonan pantatut kiinnitykset. Pantatun omaisuuden myyntiin tarvitaan aina pantinhaltijan kirjallinen suostumus. Lisäksi väliaikaiset pesänhoitajat harhauttivat ostajaa ilmoittamalla keskeneräisen tilauskannan 26 miljoonaksi markaksi, vaikka se todellisuudessa oli 11 miljoonaa markkaa Kera Oy:n oman selvityksen mukaan.

Kaupanvahvistajaksi oli tietoisesti valittu nimismies Sulo Heiskari, joka syyttäjänä saattoi varmistaa, ettei rikoksia tutkita eikä rikoksentekijöitä tulla syyttämään. Kauppasopimukset allekirjoitettiin Oulussa asianajaja Hannu Maskosen toimistossa. Tehtaalta Tapani Kääntä soitti minulle Raaheen ja kysyi, että voinko mennä allekirjoittamaan Jouni Remeksen kanssa kauppasopimukset Ouluun. Sanoin, että minulla ei ole mahdollisuus irrottautua opetustyöstä, koska olin opettajana Raahen Porvari- ja kauppakoulussa ja vedin illalla myös ns. pitkiä yrittäjäkursseja. Tehtaalta soitettiin Heino Virralle, että voiko hän mennä allekirjoittamaan kauppasopimukset Ouluun, kun hän on hallituksen jäsen ja asuu Haukiputaalla. Heino Virta soitti yhtiökumppanilleen ja he päätyivät siihen ratkaisuun, että Heino Virta menee Ouluun allekirjoittamaan kauppasopimukset. Kauppasopimusten allekirjoitustilaisuudessa ei ole ollut kaupanvahvistaja Sulo Heiskaria. Asian voi todistaa kauppasopimuksen allekirjoittaja Heino Virta ja Maskosen toimistossa työskennellyt Minna Hanhisuvanto. Lisäksi kaupanvahvistajan kutsuma todistaja Arto Ranta-Ylitalo todistaa, ettei hän ole ollut Oulussa kauppakirjojen allekirjoitustilaisuudessa.

Tasavallan presidentin linnassa pidettiin 6.5.1992 ns. Koiviston konklaavi, jossa ohjeistettiin oikeuslaitosta. Tuon palaverin jälkeen noin 5000 oikeusjutussa, jossa pankki on ollut osallisena ainoastaan yhdessä jutussa pankki on hävinnyt. Jos pankki voittaa aina juttunsa niin silloin on syytä epäillä, että rikollisille on annettu syytesuoja. Onko kysymyksessä valtiopetos? YK:n Ihmisoikeuskomissio on 10.4.2004 huomauttanut Suomea siitä, että poliitikot liikaa puuttuvat oikeuslaitoksen toimintaan.

Ylivieskan käräjäoikeudessa, kun käsiteltiin oikeudenkäyntiväittämäni mahdollista käsittelyä, kysyin syyttäjä Mustoselta, kun esittelin syyttäjä Esa Mustoselle ja käräjätuomari Jaakko Raittilalle asiaa, että ryhtyykö syyttäjä nyt toimenpiteisiin asian suhteen. Näytin heille, että kiinteistöjen kauppasopimuksen allekirjoittaja todistaa, ettei ole koskaan nähnytkään kaupanvahvistajaa. Näytin heille, että kaupanvahvistajan kutsuma todistaja todistaa, ettei ole ollut paikalla, kun kauppasopimukset allekirjoitettiin. Lisäksi näytin varatuomari Paavo M. Petäjän lausumaa Oulun KRP:lle. Sen mukaan Petäjä ilmoittaa, ettei hänellä ollut toimeksiantoa konkurssiasiassa. Varatuomari Paavo M. Petäjä on kuitenkin konkurssiasiassa antanut lausuman käräjäoikeudelle, että kanne on oikea, vaikka kanne oli todellisuudessa väärä, koska kaupat oli purettu kiinteistöjen osalta 18.3.1996 ja muiden kauppasopimusten osalta 18.4.1996 ja takaukset olivat näin rauenneet. Tällä väärällä varatuomari Paavo M Petäjän lausumalla Ylivieskan käräjäoikeus julisti PR-Teollisuus Oy:n konkurssiin. Varatuomari Paavo M. Petäjällä ei ollut toimeksiantoja eikä valtakirjoja asiassa, minkä hän myös itse tunnustaa. Tutkinnanjohtajat Raimo Ollila ja Tapani Tasanto ovat jättäneet rikokset tutkimatta.
Syyttäjä Esa Mustonen vastasi minulle, että hän ei ota asiaan kantaa. Kysyin asiaa kahdesti. Jos syyttäjä jättää tällaiset asiat tietoisesti tutkituttamatta niin on syytä epäillä, että syyttäjä on varmasti esteellinen. Syyttäjä Mustonen on saanut tarkat selvitykset asioista jo vuonna 2008, mutta ei ole ryhtynyt asian vaatimiin toimenpiteisiin.

Katso
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/ahojahti-jatkuu.html

Katso: Korkeimman oikeuden päätös syyttäjän esteellisyydestä
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/korkeimman-oikeuden-paatos-syyttajan.html

Syyttäjän esteellisyys
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/11/syyttjn-esteellisyys-ja.html

Toinen suuri asia PR-talojen konkurssivyyhden lisäksi on Natura-asiat, mitkä on jätetty selvittämättä ja kolmas asia on Kalajoen kaupungin syrjintäasiat.
Poliisin ja syyttäjän järkyttävän huonon toiminnan johdosta rehelliset kansalaiset joutuvat rikollisen toiminnan takia kärsimään valtavat taloudelliset tappiot ja mittaamattomat henkiset kärsimykset. Kysymys on paljon suuremmista asioista kuin Mikko Kovalaisen kunnia.

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Ahojahti jatkuu

















Mikko Kovalainen oli tehnyt yksilöimättömän rikostutkintapyynnön nettikirjoituksistani syyttäen minua kunniansa loukkauksista. Ylivieskan poliisilta asian tutkinta siirrettiin Oulun poliisille. Siihen on varmaan jonkin syy. Ehkä Ylivieskan poliisi Raimo Ollila tunnusti tällä tavalla esteellisyytensä eli syyllisyytensä rikosprosesseissa. Oulun poliisi Tapani Tasanto toimi tutkinnanjohtajana. Esitutkintalain 5 §:n mukaan esitutkinnassa asia on valmisteltava siten, että todistelu voidaan pääkäsittelyssä ottaa vastaan yhdellä kertaa. Näin ei ole tehty tässä esitutkinnassa. Esitutkintalain 7 §:n mukaan esitutkinnassa on selvitettävä ja otettava huomioon yhtä hyvin epäiltyä vastaan kuin hänen puolestaan vaikuttavat seikat ja todisteet. Näin ei ole tehty tässä esitutkinnassa, sillä kaikki minun esittämäni rikokset todistusaineistoineen on jätetty tutkimatta.
Esitutkintalain 15 §:n mukaan poliisin on ilmoitettava sille tutkittavaksi tulleesta rikosasiasta syyttäjälle, kun jotakuta voidaan epäillä syylliseksi rikokseen. Olen ilmoittanut rikoksista esitutkinnan aikana tutkinnanjohtaja Tapani Tasannolle, mutta hän ei ole reagoinut asioihin lain edellyttämällä tavalla. Olen myös ilmoittanut Tapani Tasannolle, että hän on esteellinen tutkimaan asioita, mutta hän ei ole reagoinut asiaan lain edellyttämällä tavalla. Rikostutkinta on tehty puolueellisesti ja täysin lainvastaisesti. Kaikki minun esittämäni rikokset on jätetty tutkimatta.
Esitutkintalain 16 §:n mukaan tutkinnanjohtaja on esteellinen, jos 6) jos luottamus hänen puolueettomuuteensa muusta erityisestä syystä vaarantuu. Tapani Tasanto on jättänyt kiistattomat rikokset tutkimatta jo aiemmissa tutkintapyynnöissä. Tutkinnanjohtaja Tapani Tasannon esteellisyys on kiistaton ja tekee oikeudenkäynnin minua vastaan lainvastaiseksi tästä syystä. Miksi kaikki Mikko Kovalaisen tekemät rikokset on jätetty tutkimatta? Miksi kaikki muut esitutkinnassa tulleet rikokset on jätetty tutkimatta?

Laki yleisistä syyttäjistä määrittelee syyttäjän aseman seuraavasti: Syyttäjän tehtävänä on huolehtia rikosoikeudellisen vastuun toteuttamisesta rikosasian käsittelyssä, syyteharkinnassa ja oikeudenkäynnissä asianosaisten oikeusturvan ja yleisen edun vaatimalla tavalla. Tehdessään tähän liittyvät oikeudelliset ratkaisut ja muut toimenpiteet syyttäjän on noudatettava tasapuolisuutta, joutuisuutta ja taloudellisuutta.
Syyttäjä Esa Mustonen ei ole ollut syyteharkinnassaan tasapuolinen, koska on jättänyt kaikki minun esittämäni rikokset huomioimatta ja syytteet nostamatta rikoksiin syyllistyneitä vastaan. Syyteharkinta on ollut lainvastainen. Tämä puolueellinen syyteharkinta ei ollut ensimmäinen, vaan toinen kerta syyttäjä Esa Mustoselta. Sen takia hän oli esteellinen toimimaan syyttäjänä, koska hänen voidaan kiistatta toimineen lain vastaisesti. Syyttäjän esteellisyydestä säädetään syyttäjistä annetun lain 12 §:ssä seuraavaa 6) muu kuin 1–5 kohdassa tarkoitettu seikka on omiaan antamaan perustellun aiheen epäillä hänen puolueettomuuttaan asiassa. Kaikki Mikko Kovalaisen tekemät rikokset on jätetty tutkimatta ja syyttämättä. Miksi?

Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden tuomari Jaakko Raittila on käsitellyt asioitani aikaisemminkin ja silloin hylännyt esteellisyysväitteeni koskien syyttäjä Sulo Heiskarin toimintaa. Sulo Heiskarin rikokset voidaan kiistatta todistaa ja siksi hän on ollut esteellinen. Jaakko Raittila ei tuolloin hyväksnyt esteellisyysväitettäni. Nyt kun sama asia tulee tässä oikeudenkäynnissä esille sen johdosta, että syyttäjä Sulo Heiskarin ja poliisi Raimo Ollilan rikokset ovat jääneet sekä tutkinanjohtaja Tapani Tasannolta että syyttäjä Esa Mustoselta tutkimatta, niin minulla on tietenkin oikeus lain mukaan todeta tämä asia oikeudenkäyntiväittämän muodossa, koska oikeudenkäynnin pitää olla oikeudenmukainen. Nyt se ei ole oikeudenmukainen, koska sekä tutkinnanjohtaja että syyttäjä toimivat lainvastaisesti ja puolueellisesti. Käräjätuomari Jaakko Raittila ei lain mukaan voi käsitellä samaa asiaa toiseen kertaan. Näin ollen hän esteellinen toimimaan käräjätuomarina. Ilmoitin asiasta Raahen käräjäoikeuteen sen jälkeen, kun keskustelin puhelimitse käräjätuomari Jaakko Raittilan kanssa ja minulle vahvistui se käsitys, että nyt ollaan tietoisesti tekemässä oikeusmurhaa. Minulle oli määrätty 400 euron uhkasakko jos en saavu oikeudenistuntoon. Nyt odotan Ylivieskan käräjäoikeuden päätöstä tuosta uhkasakosta jotta voin valittaa asiasta. Onko käräjätuomari Jaakko Raittilalla oikeutta esteellisenä tuomarina määrätä minulle 400 euron uhkasakkoa?
Miksi käräjätuomari Jaakko Raittila oli niin huonosti valmistautunut käsiteltävään asiaan? Miksi asiassa ei järjestetty valmisteluistuntoja, joissa olisi voitu käsitellä oikeudenkäyntiväitteeni?

Syyttäjä Esa Mustosen syytteen perusteella en tiennyt mistä minua syytetään. Pyysin käsittelyn siirtoa. Käräjätuomari Jaakko Raittila oli erittäin huonosti valmistautunut asian käsittelyyn ilman valmisteluistuntoja, vaikka oikeudenkäyntiväittämiä oli neljä. Katsoin oikeusturvani kannalta välttämättömäksi kieltäytyä oikeudenistunnosta. En siis mennyt tiistaina Ylivieskan käräjäoikeudenistuntoon vaan laitoin asiasta kantelun oikeuskanslerille.

Tuomarin esteellisyys – oikeudenkäyntiväite käräjätuomari Jaakko Raittilan esteellisyydestä

Oikeudenkäymiskaaren 13 luvussa 7 § (1.6.2001/441) käsitellään tuomarin esteellisyyttä.
Tuomari on esteellinen, jos hän tai hänen 3 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettu läheisensä on käsitellyt samaa asiaa toisessa tuomioistuimessa, muussa viranomaisessa tai välimiehenä. Tuomari on esteellinen myös, jos hän on asianosaisena samanlaisessa asiassa ja tämän asian laatu tai käsiteltävänä olevan asian ratkaisun vaikutus tuomarin asiaan antaa perustellun aiheen epäillä tuomarin puolueettomuutta asiassa.
Tuomari on esteellinen käsittelemään samaa asiaa tai sen osaa uudelleen samassa tuomioistuimessa, jos on perusteltua aihetta epäillä hänellä olevan asiaan ennakkoasenne hänen asiassa aikaisemmin tekemänsä ratkaisun tai muun erityisen syyn vuoksi.
Tuomari on esteellinen myös, jos jokin muu tässä luvussa tarkoitettuun seikkaan rinnastettava seikka antaa perustellun aiheen epäillä tuomarin puolueettomuutta asiassa.

Maanantaina 16.08.2010 keskustelin käräjätuomari Jaakko Raittilan kanssa perjantaina 13.08.2010 sovitun mukaisesti. Käräjätuomari Jaakko Raittila ei suostunut siirtämään oikeudenkäyntiä kirjallisesta perustellusta pyynnöstäni huolimatta. Minulle jäi sellainen kuva, että hän haluaa tietoisesti tehdä väärän päätöksen. Tiedustelin oikeudenkäyntiväittämieni käsittelystä, koska epäilin niiden lainmukaista käsittelyä. Käräjätuomari Jaakko Raittila sanoi minulle oikeudenkäyntiväittämistäni, että ”näistähän me olemme keskustelleet jo aikaisemminkin”. Tämä keskustelu on tapahtunut juuri tuon oikeudenkäynnin yhteydessä jolloin käräjätuomari Jaakko Raittila hylkäsi oikeudenkäyntiväittämäni syyttäjä Sulo Heiskarin esteellisyydestä. Ylivieskan käräjäoikeuden tuomari Jaakko Raittila on ollut tuomarina oikeudenistunnossa 3.10.2000 00/611. Tuolloin hän jätti tutkimatta oikeudenkäyntiväittäni ja hyväksyi syyttäjä Sulo Heiskarin ilmoituksen, ettei hän, syyttäjä Sulo Heiskari, ole esteellinen toimimaan syyttäjänä. Syyttäjä Sulo Heiskari tiesi vuorenvarmasti olevansa esteellinen, mutta halusi rikollisella toiminnallaan saada minulle väärän oikeuden päätöksen aikaan ja onnistui tavoitteessaan.

Puhelinkeskustelun perusteella käräjätuomari Jaakko Raittilan kanssa sain sen käsityksen, että käräjätuomari Jaakko Raittila ei hyväksy puhelintodistajien lausumia tulevassa oikeudenkäynnissä. En voi välttyä vaikutelmalta, että kaikki merkit viittaavat siihen, että käräjätuomari Jaakko Raittilan tietoisena tavoitteena on aikaansaada oikeuden väärä päätös, jollaisen hän jo saanut kohdallani aikaan 3.10.2000 syyttäjän Sulo Heiskarin ja rikostutkinnan johtajan Raimo Ollilan esteellisyydestä johtuen.

Oikeudenkäymiskaaren mukaan käräjätuomari ei voi käsitellä samaa asiaa toiseen kertaa. Näin ollen oikeudenkäynnistäni ei voi tulla oikeudenmukaista, koska on syytä epäillä, että tutkinnanjohtaja, syyttäjä ja käräjätuomari ovat esteellisiä ja Ylivieska-Raahen käräjäoikeus ei ole toimivaltainen asiassa. Käräjätuomari Jaakko Raittila tietää vuorenvarmasti olevansa esteellinen käsittelemään asiaani Ylivieskan käräjäoikeuden 03.10.2000 päätöksen 00/611 johdosta.

Katso: Korkeimman oikeuden päätös syyttäjän esteellisyydestä
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/korkeimman-oikeuden-paatos-syyttajan.html

Syyttäjän esteellisyys
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/11/syyttjn-esteellisyys-ja.html

Yksityiskohtaisempi selostus ja todistusaineistot

PR-talojen markkinoilta poistaminen
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/11/pr-talojen-markkinoilta-poistaminen.html

Erikoinen isänpäivä – Erkki putkassa
http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=19

Avaintodistajan lausunto – Sulo Heiskarin oudot kaupanvahvistukset
http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=85

Syyttäjän esteellisyys ja oikeudenmukainen oikeudenkäynti
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/11/syyttjn-esteellisyys-ja.html

Syyttäjä Sulo Heiskarin esteellisyys voidaan asiakirja-aineiston lisäksi todistaa todistajalausunnoin. Heino Virta toisena kiinteistöjen kauppakirjan allekirjoittajana voi todistaa, että silloinen nimismies Sulo Heiskari ei ollut paikalla, kun kiinteistöjen kauppakirjat allekirjoitettiin väliaikaisen pesänhoitajan Hannu Maskosen toimistossa. Väliaikaisilla pesänhoitajilla ei ole oikeutta myydä kiinteää omaisuutta. Lisäksi kaupanteossa salattiin 48 miljoonan markan pantatut kiinnitykset ja ilmoitettiin keskeneräinen tilauskanta 15 miljoonaa markkaa todellista suuremmaksi. Pantattua omaisuutta ei saa lain mukaan myydä ilman pantinhaltijan kirjallista suostumusta. Tällaista kirjallista suostumusta väliaikaisilla pesänhoitajille ei ollut. Lisäksi kaupanvahvistajan kutsumaksi todistajaksi merkitty Arto Ranta-Ylitalo voi todistaa, että hän ei ole ollut paikalla Oulussa väliaikaisen pesänhoitajan Hannu Maskosen toimistossa, kun kauppakirjat allekirjoitettiin. Lisäksi Maskosen toimistossa työskennellyt Minna Hanhisuvanto voi todistaa, että kaupanvahvistaja Sulo Heiskari ja kaupanvahvistajan kutsumaksi ilmoittama todistaja Arto Ranta-Ylitalo eivät olleet paikalla, kun kiinteistöjen kauppakirjat allekirjoitettiin. Miksi syyttäjä Sulo Heiskarin rikollisen toiminnan tutkiminen on niin vaikeaa? Syyttäjä Sulo Heiskari on toiminut syyttäjänä kaikissa muissa paitsi Raahen käräjäoikeudenistunnossa minua ja yritystoimintaani käsittelevissä oikeudenkäynneissä.

Asiat selviävät myös näistä linkeistä:

Tutkinnanjohtaja Tapani Tasannon esteellisyys
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/05/poliisi-jaakko-savilammelle.html

Katso apulaisoikeuskanslerin päätös tutkinnanjohtajan esteellisyydestä
http://www.finlex.fi/fi/viranomaiset/foka/2002/20021694

Laamanni näki vaan ei huomannut
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/laamanni-naki-vaan-ei-huomannut.html

Esteelliset tutkinnanjohtajat ja esteelliset syyttäjät
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/esteelliset-tutkinnanjohtajat-ja.html

Ylivieska-Raahen käräjäoikeudet eivät ole toimivaltaisia asioissani
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/ylivieska-raahen-karajaoikeudet-eivat.html

Nämä aineistot tekevät sekä tutkinnanjohtajan Tapani Tasannon sekä syyttäjä Esa Mustosen esteellisiksi käsittelemään asioita muun esittämäni aineiston ohella.

Minä haluan oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja toimivaltaisen tuomioistuimen käsittelemään asiaa. Nyt oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä ei voi saada, koska kirjallista todistusaineistoa ei ole huomioitu juuri mitenkään tutkintavaiheessakaan. Tutkintamateriaalista ja syyttäjän syytteestä näkyy tietoinen tavoite saada aikaan väärä oikeudenpäätös.

Valituslupapyyntö
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/10/valituslupapyynto-ja-valitus.html

Miksi en saanut korkeimmassa oikeudessa suullista käsittelyä?

Todistusaineistona ovat Seppo Heikkisen, Paavo Heikkisen, Kaisa Suomalaisen ja Heli Wikströmin todistukset ja avoimet asianajovaltakirjat todistuksena siitä, että heidän nimensä on kirjoitettu heidän tietämättään ja ilman heidän toimeksiantojaan avoimiin asianajovaltakirjoihin.
Todistusaineistona on asiakirjoja siitä, että Mikko Kovalainen on laskuttanut sekä asiakasta, että vakuutusyhtiötä samasta asiasta. Todistuksena ovat oikeudenpäätökset siitä, että Mikko Kovalainen on jättänyt velkansa maksamatta. Todistusaineistona on asiakirjoja siitä, että Mikko Kovalainen on hoitanut asioita päämiestensä tietämättä, haastanut vääriä henkilöitä oikeuteen jne. Olen esittänyt todisteista merkittävän osan oikeudelle toimitetussa materiaalissa. Olen selvittänyt kolme laajaa rikosvyyhteä, joissa Mikko Kovalainen on keskeisessä roolissa. Miksi Mikko Kovalaisen rikosten tutkinta on niin äärettömän vaikeaa poliisille? Miksi kansalaiset joutuvat kärsimään valtavia taloudellisia tappioita ja mittaamattomia henkisiä kärsimyksiä Mikko Kovalaisen rikollisen toiminnan takia?

Seppo Heikkistä, Paavo Heikkistä, Kaisa Suomalaista ja Heli Wikströmiä sekä muutamia muita henkilöitä on kuultava oikeudessa, jos kirjalliseen todistukseen ei uskota. Nyt kun puhelinkuulustelua ei hyväksytäkään, niin todistajia ei silloin voida kuulla tässä oikeudenkäynnissä. Oikeudenkäynnistäni voi tulla siksikään oikeudenmukaista.

Katso totuus Mikko Kovalaisen toiminnasta

A.J:n todistus Rovaniemen hovioikeudelle todistaa Mikko Kovalaisen toiminnan
http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=780

Lehtijuttu kertoo totuuden: Värikästä menoa … http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/05/varikasta-menoa.html

Mikko Kovalaisen asia Raahen käräjäoikeudessa
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/mikko-kovalaisen-asia-raahen.html

Todistusaineistoni Raahen käräjäoikeudessa
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/todistusaineistoni-raahen-krjoikeudessa.html

katso Ahojahti
http://www.promerit.net/ahojahti.htm

Katso Oikeuden päätösten laadunvalvonta
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/oikeuden-paatosten-laadunvalvonta.html


16 LUKU (12.8.1960/362)
Oikeudenkäyntiväitteistä (11.7.1997/690)
1 § (12.8.1960/362)
Oikeudenkäyntiväite on tehtävä silloin, kun vastaaja ensimmäisen kerran käyttää asiassa puhevaltaa, ja kaikki väitteet, mikäli mahdollista, yhdellä kertaa. (22.7.1991/1052)
Jos oikeudenkäyntiväite tehdään myöhemmin, älköön sitä otettako tutkittavaksi, ellei se koske seikkaa, jonka oikeus on velvollinen ottamaan huomioon omasta aloitteestaan.
2 § (12.8.1960/362)
Oikeudenkäyntiväitteistä antakoon oikeus eri päätöksen, milloin asian laatu sitä vaatii.
3 § (23.5.2003/381)
Ratkaisuun, jolla asia oikeudenkäyntiväitteen johdosta jätetään tutkimatta, haetaan muutosta 25 luvun 1 §:n 2 momentin mukaisesti valittamalla.
Ratkaisuun, jolla tuomari on todettu esteelliseksi käsittelemään asiaa, ei saa hakea muutosta.
Oikeudenkäyntiväitteen hylkäävään ratkaisuun haetaan muutosta samassa yhteydessä kuin käräjäoikeuden tuomioon tai lopulliseen päätökseen, jollei tuomioistuin määrää, että muutosta haetaan erikseen. Jos asianosainen on hakenut muutosta oikeuden lopulliseen päätökseen, saa vastapuoli muutoksenhakemukseen antamassaan vastauksessa myös hakea muutosta päätökseen, jolla hänen tekemänsä oikeudenkäyntiväite on hylätty.


Näillä perusteilla katson, että oikeudenkäynti on siirrettävä sellaiseen tuomioistuimeen, mikä on toimivaltainen asiassa. Katson, että mikään oikeusistuin mikä on Rovaniemen tai Vaasan hovioikeuden alainen ei ole toimivaltainen asiassani.

Katson, että asiat on ensin tutkittava rikostutkinnassa. Ihmettelen miksi poliisirikoksia tutkiva Heli Haapalehto ei ole saanut mitään aikaan tekemissäni tutkintapyynnöissä. En voi välttyä vaikutelmalta ettei hän haluakaan selvittää rikoksia. Yritin tavoittaa Haapalehtoa maanantaina 16.08.2010, mutta en onnistunut tavoittamaan. Kuulin nimittäin käräjätuomari Jaakko Raittilalta, ettei Haapalehdon mukaan ole syytä epäillä rikoksia. Onko rikostutkinnan esteenä apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske? Ihmettelen miksi oikeuskansleri ei ole vastannut minulle Raahen käräjäoikeuden istunnosta tekemääni kanteluun.

Katso: Selvityspyyntö oikeuskanslerille Jaakko Jonkalle: http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/02/selvityspyynto-oikeuskansleri-jaakko.html

Pyydän oikeuskansleri Jaakko Jonkalta vastausta asiaan mahdollisimman pikaisesti, miksi kanteluani ei ole tutkittu, vaikka kantelu on jätetty heti Raahen käräjäoikeuden väärän päätöksen jälkeen? Kolme todistajaa todistaa Raahen käräjäoikeuden tuomarin Jyrki Määtän lainvastaisen toiminnan. Asialla on sen takia kiire, että Raahen käräjäoikeuden tahallisen väärän päätöksen seurauksena Mikko Kovalainen hakee minua henkilökohtaiseen konkurssiin. Raahen käräjäoikeuden väärä päätös johtuu siitä, että tutkinnanjohtajana oli esteellinen poliisi Raimo Ollila ja syyttäjänä esteellinen syyttäjä Esa Mustonen. Lisäksi minua estettiin kuulustelemassa ihmisoikeussopimuksen vastaisesti vastapuolen todistajaa Kalervo Savolaista ja todistusaineistostani jätettiin n. 80 prosenttia huomioonottamatta jotta saatiin väärä päätös aikaan. Lisäksi esitutkintamateriaalista toimitettiin oikeuskäsittelyyn vain murto-osa, koska tutkinnanjohtajan ja syyttäjän piti salata asioita jotta saadaan aikaan väärä oikeudenpäätös. Minä en voi ymmärtää sitä, että oikeuskansleri Jaakko Jonkka edistää toimillaan tai paremminkin toimimattomuudellaan rikollisuutta ja estää kansalaisia saamasta oikeutta.

Pyydän, että saan oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin toimivaltaisessa tuomioistuimessa esteettömän rikostutkinnan jälkeen. Oikeuskanslerin on määrättävä kiireellisesti esteetön rikostutkinta, koska muuten sellaista ei saada aikaan. Minulle on muodostunut sellainen kuva, että poliisirikoksia tutkiva Heli Haapalehto tietoisesti jättää rikokset tutkimatta. Miksi oikeusministeri Tuija Brax vaikenee totuuden edessä? Miksi tiedotusvälineet vaikenevat totuuden edessä?

Katso: Hätähuutoja Suomesta
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/human-rights-violations-in-finland.html

Miksi korkein oikeus ei pura vääriä päätöksiä?
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/vastaus-pia-sivelle.html

Katso oikeudenmukainen oikeudenkäynti: http://www.oikeus.fi/uploads/3udllko.pdf

Katso oikeudenmukainen oikeudenkäynti: http://fi.wikipedia.org/wiki/Oikeudenmukainen_oikeudenk%C3%A4ynti

Katso oikeudenmukainen oikeudenkäynti http://www.edilex.fi/asiasanat/?letter=O&title=Oikeudenmukainen+oikeudenk%C3%A4ynti&word=word6540

Katso oikeudenmukainen oikeudenkäynti Petri Jääskeläinen http://www.oikeusasiamies.fi/dman/Document.phx/eoa/suomi/puheetjaesitelmat/Jaaskelainen/asianajajapaivat2006?folderId=eoa%2Fsuomi%2Fpuheetjaesitelmat%2FJaaskelainen&cmd=download

Rikosoikeuden kohtuullinen käsittelyaika…
https://oa.doria.fi/handle/10024/50323

Katso Euroopan Ihmisoikeussopimus http://www.fredman-mansson.fi/eniosop.htm

Minä en voi mennä sellaiseen oikeudenkäyntiin, josta etukäteen tietää saavansa väärän päätöksen johtuen
1. tutkinnanjohtajan esteellisyydestä ja tietoisen huonosta rikostutkinnasta,
2. syyttäjän esteellisyydestä ja kelvottomasta syytteestä,
3. tuomarin esteellisyydestä ja epäilystä siitä, ettei voi saada oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä
4. Ylivieska-Raahen käräjäoikeus ei ole toimivaltainen asioissa johtuen edellä mainituista asioista ja järkyttävän suuresta määrästä vääriä oikeudenpäätöksiä.

Olen yrittänyt saada oikeutta jo yli 15 vuotta, mutta tilanne Suomessa on mahdoton. Myös Paavo Heikkisen, Kaisa Suomalaisen ja Heli Wikströmin osalla tilanne on samanlainen. Rikolliset saavat villisti ja vapaasti jatkaa rikollista toimintaansa yhteiskunnan erityissuojeluksessa kansan edun vastaisesti. Suomen oikeuslaitoksen ja poliisin toiminta on uskomatonta pelleilyä verovaroilla ja virkavastuulla. Ei ole ihme vaikka Suomi saakin jatkuvasti EIT:n tuomioita, jotka koskevat liian pitkiä oikeudenkäyntejä ja sitä, että oikeudenkäynnit eivät ole oikeudenmukaisia.

Kalajoella 17.08.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

torstai 12. elokuuta 2010

Esteelliset tutkinnanjohtajat ja esteelliset syyttäjät













Mikko Kovalaisen asiakirjojen mukaan Kaisa Suomalaisen osoite on Virossa. Kaisa ei ole koskaan asunut Virossa, eikä varsinkaan postilokerossa.

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: tutkinta.vksv@oikeus.fi ; tuija.brax@oikeus.fi ; pev@eduskunta.fi ; ylivieska-raahe.ko@oikeus.fi ; kirjaamo@okv.fi ; korkein.oikeus@oikeus.fi ; kirjaamo.keskusrikospoliisi@poliisi.fi
Cc: toimitus@kpk.fi ; toimitus@kaleva.fi ; mika.lahtonen@kuvalehdet.fi ; il.toimitus@iltalehti.fi ; uutiset@iltasanomat.fi ; sari.huovinen@yle.fi
Sent: Thursday, August 12, 2010 6:15 AM
Subject: Esteelliset tutkinnanjohtajat ja esteelliset syyttäjät

Esteelliset tutkinnanjohtajat ja esteelliset syyttäjät eivät voi taata oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä

Ylivieska-Raahen käräjäoikeuksien oikeudenkäynnit eivät voi täyttää oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatteita.

Syytän poliisia, tutkinnanjohtajaa Raimo Ollilaa, poliisia, tutkinnanjohtajaa Tapani Tasantoa, syyttäjä Sulo Heiskaria, syyttäjä Esa Mustosta ja käräjätuomari Jyrki Määttää muun muassa seuraavien lakipykälien perusteella:

Syyttäjän esteellisyys http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/korkeimman-oikeuden-paatos-syyttajan.html

Rikoslain 11 luvun 9 §:n mukaan syrjintä määritellään näin: Syrjintä Joka elinkeinotoiminnassa, ammatin harjoittamisessa, yleisönpalvelussa, virkatoiminnassa tai muussa julkisessa tehtävässä taikka julkista tilaisuutta tai yleistä kokousta järjestettäessä ilman hyväksyttävää syytä

1) ei palvele jotakuta yleisesti noudatettavilla ehdoilla,

2) kieltäytyy päästämästä jotakuta tilaisuuteen tai kokoukseen tai poistaa hänet sieltä taikka
3) asettaa jonkun ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaanrodun, kansallisen tai etnisen alkuperän, ihonvärin, kielen, sukupuolen, iän, perhesuhteiden, sukupuolisen suuntautumisen tai terveydentilan taikka uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella, on tuomittava, jollei teko ole rangaistava työsyrjintänä, syrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Rikoslain 40 luvun 10 §:n mukaan jos virkamies virkaansa toimittaessaan huolimattomuudesta muulla kuin luvun 5 § 2 momentissa tarkoitetulla tavalla rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät seikat ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, hänet on tuomittava tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta varoitukseen tai sakkoon.

Rikoslain 40 luvun 7 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaan jos virkamies hankkiakseen itselleen tai toiselle hyötyä taikka aiheuttaakseen toiselle haittaa tai vahinkoa rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa osallistuessaan päätöksentekoon tai sen valmisteluun tai käyttäessään julkista valtaa muissa virkatehtävissään, hänet on tuomittava virka-aseman väärinkäyttämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Valtion virkamieslain 14 §:n 1 momentin mukaan virkamiehen on suoritettava tehtävänsä asianmukaisesti ja viivytyksettä.

15 luku 11 § (24.7.1998/563)Rikoksentekijän suojeleminen Joka saatuaan tietää rikoksen tehdyksi edistämällä rikoksentekijän pakoa tai hävittämällä todisteita estää tai yrittää estää rikoksentekijän saattamista vastuuseen rikoksesta, on tuomittava rikoksentekijän suojelemisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.Mitä 1 momentissa säädetään, ei koske rikokseen osallista eikä 10 §:n 2 momentissa mainitussa suhteessa rikoksentekijään olevaa henkilöä, eikä rikosta, josta ei säädetä ankarampaa rangaistusta kuin kuusi kuukautta vankeutta.

Rikoslaki 40 luku 7 § (12.7.2002/604)Virka-aseman väärinkäyttäminen Jos virkamies hankkiakseen itselleen tai toiselle hyötyä taikka aiheuttaakseen toiselle haittaa tai vahinkoa
1) rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa osallistuessaan päätöksentekoon tai sen valmisteluun tai käyttäessään julkista valtaa muissa virkatehtävissään taikka
2) käyttää väärin asemaansa käskyvallassaan tai välittömässä valvonnassaan olevaan henkilöön nähden,hänet on tuomittava virka-aseman väärinkäyttämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.Virkamies voidaan tuomita myös viralta pantavaksi, jos rikos osoittaa hänet ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.

Rikoslaki 40 luku 10 § (12.7.2002/604)Tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen Jos virkamies virkaansa toimittaessaan huolimattomuudesta muulla kuin 5 §:n 2 momentissa tarkoitetulla tavalla rikkoo virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa, eikä teko huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät seikat ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, hänet on tuomittava tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta varoitukseen tai sakkoon.

Näin sanoo Suomen laki:
Rikoslaki 11 luku 3 § (11.4.2008/212)Rikos ihmisyyttä vastaan Joka osana siviiliväestöön kohdistuvaa laajamittaista tai järjestelmällistä hyökkäystä
1) surmaa tai orjuuttaa toisen, käy hänellä kauppaa tekemällä tarjouksen, ostamalla, myymällä tai vuokraamalla taikka kiduttaa häntä tai aiheuttaa hänelle muulla tavoin suurta kärsimystä tai vaikean vamman taikka vahingoittaa vakavasti hänen terveyttään taikka tuhoaa väestöä asettamalla sitä tai sen osaa hävittäviä elinehtoja tai muulla tavoin,
2) karkottaa tai pakolla siirtää alueella laillisesti oleskelevaa väestöä,
3) vangitsee toisen tai muuten riistää häneltä vapauden kansainvälisen oikeuden perustavaa laatua olevien määräysten vastaisesti taikka aiheuttaa vapautensa menettäneen tahdonvastaisen katoamisen,
4) raiskaa toisen, orjuuttaa häntä seksuaalisesti, pakottaa hänet prostituutioon, raskauteen tai sterilisaatioon taikka harjoittaa häntä vastaan muuta vastaavaa törkeää seksuaalista väkivaltaa tai
5) harjoittaa rotuerottelua taikka vainoaa tunnistettavissa olevaa ryhmää tai yhteisöä poliittisen mielipiteen, rodun, kansallisuuden, etnisen alkuperän, kulttuurin, uskonnon tai sukupuolen perusteella taikka niihin rinnastettavilla muilla perusteilla, on tuomittava rikoksesta ihmisyyttä vastaan vankeuteen vähintään yhdeksi vuodeksi tai elinkaudeksi. Yritys on rangaistava.

4 § (11.4.2008/212)Törkeä rikos ihmisyyttä vastaan Jos rikoksessa ihmisyyttä vastaan
1) rikos kohdistuu suureen joukkoon ihmisiä,
2) rikos tehdään erityisen raa"alla, julmalla tai nöyryyttävällä tavalla taikka
3) rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti tai järjestelmällisesti ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä rikoksesta ihmisyyttä vastaan vankeuteen vähintään kahdeksaksi vuodeksi tai elinkaudeksi. Yritys on rangaistava.

Ylivieskan poliisi Raimo Ollila on tehnyt tutkimatta jättämispäätökset, vaikka Rikostutkintapyynnöt on tehty ajoissa Ylivieskan poliisille Raimo Ollilalle Heino Virta on tehnyt tutkintapyynnön 15.3.1997. Erkki Aho on täydentänyt tutkintapyyntöä 23.3.1997.Raimo Ollila on tehnyt seuraavat tutkimattajättämispäätökset: 26.6.1997 6870/5406/1997, 9.10.1997 6870/R/891/1997 S/10109/2001, 13.8.2002 6870/S/10109/2001, 13.8.2002 S/10456/2002, 3.1.2002 R/1690/2002Oulun KRP:n tutkija Tapio Mäkelälle on tehty tutkintapyynnöt 20.8.1997 ja 8.12.1997. Mäkelä tehnyt tutkimattajättämispäätös 10.1.1998 2521/R/37/1997. Varatuomari Jorma Herttuaisen tekemät tutkintapyynnöt on tehty 22.5.1998 Tapio Mäkelälle. Mäkelä tehnyt tutkimattajättämispäätöksen. Eero Klemetti on tehnyt 10.7.2000 varatuomari Paavo M. Petäjän toimintaa koskevan tutkimattajättämispäätöksen, vaikka Petäjä tunnustaa rikoksen.
Tässä yksityiskohtaiset perustelut asioille: DVD-dokumentti Youtubessa todistaa suullisen selvityksen ja asiakirjanäytöin asiat.
Katso
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/dvd-dokumentti-youtubessa.html

PR-talojen markkinoilta poistaminen
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/11/pr-talojen-markkinoilta-poistaminen.html

Katson, että Ylivieska-Raahen käräjäoikeudet eivät ole toimivaltaisia asioissani. Siksi kaikki oikeudenkäynnit minua ja yritystoimintaani koskevissa asioissa ovat olleet mitättömiä rikollisen poliisi- ja syyttäjätoiminnan vuoksi. On aika erikoista, että pitkäaikainen lautamies R.N. todistaa, että syyttäjä Sulo Heiskari on toiminut lukuisia kertoja pöhnässä oikeudenistunoissa. Oikeuden laamanni ei ole puuttunut asiaan. Lisäksi oikeus ei ole lähettänyt haasteita tiedoksi lainkaan, mutta siitä huolimatta se on tehnyt asiassa päätöksiä asianomaisten tietämättä. Onko tämä länsimaista oikeudenkäyttöä? Oikeudenkäynti tietämättämme http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/oikeudenkaynti-tietamattamme.html

Vaadin Mikko Kovalaisen pidättämistä ja vangitsemista heti kun hän saapuu Suomeen.

Kalajoella 12.08. 2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

P.S. Täältä löytyy lisää todistusaineistoa http://ahonblogi.blogspot.com/2010/08/ke-11082010.html

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Ylivieska - Raahen käräjäoikeudet eivät ole toimivaltaisia asioissani






















Kuvat saat isommaksi klikkaamalla hiirellä kuvan päällä.

Huom. rikosilmoituksessa teksti: Löysin 16.4.2010 oheisen valtakirjan Helsingin hovioikeuden arkistosta johon on väärennetty nimeni.

Kävin eilen Keskipohjanmaan toimituksessa ja kuulin toimittaja Pia Räihälältä, että minua haetaan henkilökohtaiseen konkurssiin. Aika erikoista, että tieto tulee toimittajalta eikä käräjäoikeudelta. Kun pääsin kotiin, soitin Ylivieskan käräjäoikeuteen ja sen jälkeen Raahen käräjäoikeuteen. Sain Raahen käräjäoikeudesta tietää, että Mikko Kovalainen on hakenut minua henkilökohtaiseen konkurssiin Raahen käräjäoikeuden päätöksen perusteella, johon Rovaniemen hovioikeus ei antanut suullista käsittelyä. Korkein oikeus ei antanut valituslupaa, vaikka Raahen käräjäoikeudessa käräjätuomari Jyrki Määttä ei antanut minun kuulustella vastapuolen todistajaa Kalervo Savolaista. Kalervo Savolainen on 85 vuoden ja kuoleman välillä oleva henkilö, joka Raahen käräjäoikeuden puhelinkuulustelussa ei muistanut mitä hänen pitää sanoa, niin Kovalainen sanoi, että voinko auttaa. Käräjäoikeuden menettely on ihmisoikeussopimuksen vastainen, mutta kaikki oikeusasteet menettelivät asiassa lainvastaisesti. Minulla on kolmen todistajan kirjallinen lausuma siitä, että käräjätuomari Jyrki Määttä ei antanut kuulustella minun vastapuolen todistajaa. Jos olisin saanut kuulustella Kalervo Savolaista, niin koko rikosvyyhti olisi alkanut purkaantua. Lisäksi todistajat todistavat kirjallisesti, että käräjätuomari Jyrki Määttä menetteli puolueellisesti, koska ei ottanut huomioon Erkki Ahon esittämiä kirjallisia todisteita, joilla todistettiin Mikko Kovalaisen rikollinen toiminta. Käräjätuomari Jyrki Määtän menettely oli siis vuorenvarmasti tietoisen rikollista toimintaa. Rikostutkinnat käsiteltävässä asiassa oli tehnyt esteellinen Ylivieskan poliisi Raimo Ollila. Tästä tietoisena syyttäjä Esa Mustonen vei asioita eteenpäin ja jätti todistusaineistosta tuomatta oikeuteen n. 80 prosenttia. Lisäksi oikeudenkäyntiväitteeni jätettiin asiallisesti käsittelemättä. Käräjätuomari Jyrki Määttä oli tietoinen sekä tutkinnanjohtajan että syyttäjän esteellisyydestä lähettämäni aineiston perusteella,
Nyt tätä rikollista prosessia ja oikeuslaitoksemme heikkoutta eli korkeimman oikeudenkin virheellistä toimintaa hyväksikäyttäen Mikko Kovalainen, joka kiistattomasti on todistettu toimineen rikollisesti niin Suomussalmen Heikkisten asiassa kuin K. Suomalaisen ja H. Wikströmin asiassa, on hakenut minut korkeimman oikeuden ja muiden oikeusasteiden virheellisen menettelyn johdosta henkilökohtaiseen konkurssiin. Mikko Kovalainen saa jatkaa edelleen rikollista toimintaansa, koska poliisi ei tutki ja laillisuusvalvonta ei toimi. Mikko Kovalainen toimii yhdessä rikollisten syyttäjien ja poliisien kanssa kansan ja kansalaisten suureksi vahingoksi käyttäen törkeästi hyväkseen suomalaisen oikeus- ja poliisijärjestelmän heikkouksia.
Soitin valtakunnansyyttäjävirastoon poliisirikoksista vastaavalle Heli Haapalehdolle, joka kertoi, ettei hän ole ehtinyt käsitellä asioita. Hän lupasi minulle päätöksen ennen lomia, mutta toisin kävi. Näin pääsi Kovalaisen rikollisen toiminta jatkumaan villisti ja vapaasti viranomaisten suojeluksessa.
Soitin tänään oikeuskanslerinvirastoon. Siellä asiat ovat nyt Lieslahden käsittelyssä.
Lähetin asioista laajan sähköpostijakelun muun muassa tasavallan presidentille, oikeusministerille, oikeuskansleri Jaakko Jonkalle, korkeimman oikeuden presidentille Pauliine Koskelolle, keskusrikospoliisille, perustuslakivaliokunnalle ja tiedostusvälineille.

Ylivieska -Raahen käräjäoikeus ei ole toimivaltainen käsittelemään mitään minua ja minun yritystoimintaani koskevia asia johtuen tekemistään vakavista virheistä minua koskevien asioiden käsittelyssä. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/oikeusvaltio-suomi.html

Raahen käräjäoikeus on velvollinen korjaamaan omat virheensä pyytämällä korkeinta oikeutta purkamaan Raahen käräjäoikeuden väärät päätökset. Siis juuri tämän väärän päätöksen, jonka perusteella Mikko Kovalainen hakee minua henkilökohtaiseen konkurssiin. Lähetän tämän sähköpostin myös korkeimmalle oikeudelle jonka tehtävänä on purkaa kaikki minua ja yritystoimintaani koskevat Ylivieskan ja Raahen käräjäoikeuden päätökset. Korkeimman oikeuden velvollisuutena on valvoa alioikeuksien toimintaa toimillaan. Lähetän tämän sähköpostiviestin oikeuskanslerinvirastoon Jaakko Jonkalle ja esittelijä Lieslahdelle. Lieslahti on määrätty tutkimaan oikeudenkäyntiväitteitäni. Lähetän tämän viestin tiedoksi myös valtakunnansyyttäjävirastoon poliisirikoksia tutkivalle Heli Haapalehdolle jotta hän kiirehtisi poliisirikosten tutkintaan. Lähetän tämän viestin KRP:lle jotta KRP on pysyy ajan tasalla valtakunnassa toimivasta rikollisuudesta ja omalta osaltaan toimii rikollisten vastuuseen saamiseksi. Oulun KRP ei ole tässä asiassa toimivaltainen johtuen siitä, että se on voimakkaasti mukana rikollisessa toiminnassa.
Lähetän tämän viestin tiedoksi ja toimenpiteitä varten eduskunnan perustuslakivaliokunnalle sen takia, että se on vastuussa maan oikeus- ja poliisihallinnon valvonnasta. Valitettavasti minulle on jäänyt sellainen kuva, että perustuslakivaliokuntaan on valittu sellaisia kansanedustajia, jotka eivät välitä heille kuuluvasta vastuustaan.

Kalajoella 11.10.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupungin varapuheenjohtaja

tiistai 10. elokuuta 2010

Oikeusvaltio Suomi



















Lähettäjä: Erkki Aho [mailto:e.ahoky@kotinet.com]
Lähetetty: 10. elokuuta 2010 12:26
Vastaanottaja: tuija.brax@oikeus.fi; korkein.oikeus@oikeus.fi; KIRJAAMO OKV; kirjaamo.keskusrikospoliisi@poliisi.fi; Kirjaamo TPK
Kopio: riikka.kaihovaara@mot.fi; mika.lahtonen@kuvalehdet.fi; pev@eduskunta.fi; sari.huovinen@yle.fi; tero.koskinen@yle.fi

Aihe: Oikeusvaltio Suomi

Tasavallan presidentti Tarja Halonen, oikeusministeri Tuija Brax, korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo, oikeuskansleri Jaakko Jonkka, keskusrikospoliisi, tiedotusvälineet

Tänään kävin Keskipohjanmaan toimituksessa ja kuulin toimittaja Pia Räihälältä, että minua haetaan henkilökohtaiseen konkurssiin. Aika erikoista, että tieto tulee toimittajalta. Kun pääsin kotiin, soitin Ylivieskan käräjäoikeuteen ja sen jälkeen Raahen käräjäoikeuteen. Sain tietää, että Mikko Kovalainen on hakenut minua henkilökohtaiseen konkurssiin Raahen käräjäoikeuden päätöksen perusteella, johon Rovaniemen hovioikeus ei antanut suullista käsittelyä eikä korkein oikeus antanut valituslupaa, vaikka Raahen käräjäoikeudessa käräjätuomari Jyrki Määttä ei antanut minun kuulustella vastapuolen todistajaa Kalervo Savolaista. Menettely on ihmisoikeussopimuksen vastainen, mutta kaikki oikeusasteet menettelivät asiassa lainvastaisesti. Minulla on kolmen todistajan kirjallinen lausuma siitä, että käräjätuomari Jyrki Määttä ei antanut kuulustella minun vastapuolen todistajaa. Lisäksi todistajat todistavat kirjallisesti, että käräjätuomari Jyrki Määttä menetteli puolueellisesti, koska ei ottanut huomioon Erkki Ahon esittämiä kirjallisia todisteita. Käräjätuomari Jyrki Määtän menettely oli siis vuorenvarmasti tietoisen rikollista toimintaa. Rikostutkinnat käsiteltävässä asiassa oli tehnyt esteellinen Ylivieskan poliisi Raimo Ollila. Tästä tietoisena syyttäjä Esa Mustonen vei asioita eteenpäin ja jätti todistusaineistosta tuomatta oikeuteen n. 80 prosenttia. Lisäksi oikeudenkäyntiväitteeni jätettiin asiallisesti käsittelemättä.
Nyt tätä rikollista prosessia ja oikeuslaitoksemme heikkoutta eli korkeimman oikeudenkin virheellistä toimintaa hyväksikäyttäen Mikko Kovalainen, joka kiistattomasti todistettu toimineen rikollisesti niin Suomussalmen Heikkisten asiassa kuin espoolaisen K. Suomalaisen ja helsinkiläisen H. Wikströmin asiassa on hakenut minut korkeimman oikeuden ja muiden oikeusasteiden virheellisen menettelyn johdosta henkilökohtaiseen konkurssiin. Mikko Kovalainen saa jatkaa edelleen rikollista toimintaansa, koska poliisi ei tutki ja laillisuusvalvonta ei toimi. Mikko Kovalainen toimii yhdessä rikollisten syyttäjien ja poliisien kanssa kansan ja kansalaisten suureksi vahingoksi käyttäen törkeästi hyväkseen suomalaisen oikeus- ja poliisilaitoksen heikkouksia. Soitin tänään oikeuskanslerinvirastoon ja sain tietää, että siellä asiat ovat nyt Lieslahden käsittelyssä.
Soitin myös valtakunnansyyttäjävirastoon poliisirikoksia tutkivalla Heli Haapalehdolle ja hän valitteli, ettei ole ehtinyt tutkimaan asioita. Hän lupasi päätöksen ennen lomia, mutta toisin on käynyt.

Mikko Kovalainen, syyttäjä Esa Mustonen ja poliisi Tapani Tasanto jatkavat rikollista toimintaansa, kun suomalainen yhteiskunta ummistaa silmänsä virkamiesrikollisuudelta. Nyt syyttäjä Esa Mustonen on nostanut syytteen Kovalaisen kunnianloukkauksesta ja poliisi ei tutki mitään Kovalaisen tekemiä rikoksia, vaan antaa hänen vapaasti jatkaa rikollista toimintaansa. Miksi yhteiskunta ei puutu Kovalaisen rikolliseen toimintaa kiiresti, koska kansalaiset joutuvat kärsimään Kovalaisen rikollisesta toiminnasta järkyttävät suuret taloudelliset tappiot ja ihmiset kärsivät mittavat henkiset kärsimykset Kovalaisen rikollisent toiminnan johdosta.

Kalajoella 10.08.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja


Oikeudenkäyntiväittämät Mikko Kovalaisen kunnianloukkausasiassa 17.8.2010

1. oikeudenkäyntiväittämä: tutkinnanjohtaja Tapani Tasannon esteellisyys

Tapani Tasanto on julkinen vihamieheni. Tapani Tasannon virkarikosepäilyt on valtakunnansyyttäjävirastossa Heli Haapalehdon tutkittavana. Heli Haapalehto lupasi päätöksen jo ennen kesälomia. Hän ei kuitenkaan ole tehnyt päätöstä asioissa, vaan palaa lomalta tänään 9.8.2010. Olen pyytänyt Heli Haapalehdolta varaamaan aikaa jotta voin mennä esittelemään rikokset ja todistusaineistot henkilökohtaisesti ja suullisesti asioissa, mutta hän kieltäytyi vastaanottamasta minua. Ilmoitin Heli Haapalehdolle, että väärä päätös asioissa tietään oikeuskäsittelyä päätöksen tekijälle.
Tapani Tasanto on esteellinen myös näistä syistä, koska ei ole löytänyt näissä mitään rikosta. Katso:
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/06/loppulausunto-asiassa-8630r1412810.html

Katso: Varsinainen pölövästi?
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/04/varsinainen-polovasti.html

Sähköposti ministereille, kansanedustajille ja poliisijohdolle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/08/sahkoposti-ministereille.html

Katso: Rikostutkintapyyntö Helsingin poliisille
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/04/rikostutkintapyynto-helsingin.html

Katso: Tutkintapyyntö Kainuun poliisille
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/04/tutkintapyynto-kainuun-poliisille.html

Katso: Kainuun poliisilaitos poliisijohtaja Pertti Rönkkö http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/kainuun-poliisilaitos-poliisipaallikko.html

Katso: Selvityspyyntö oikeuskanslerille Jaakko Jonkalle: http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/02/selvityspyynto-oikeuskansleri-jaakko.html

Katso: Juha Henttala – valepoliisi? http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/juha-henttala-valepoliisi.html

Huippuälykästä ja salamannopeaa toimintaa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/huippualykasta-ja-salamannopeaa.html

Katso: Syrjintävuorossa Jorma Tikkanen http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/syrjintavuorossa-jorma-tikkanen.html

Ympäristötarkastajan valintashow http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/07/ymparistotarkastajan-valintashow.html

Meriter Oy:n oikaisuvaatimus http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/meriter-oyn-oikaisuvaatimus.html

Törkeää syrjintää: http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/12/torkeaa-syrjintaa.html

Prosessihäirikkö Mikko Kovalainen http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/07/prosessihairikko-mikko-kovalainen.html

Varatuomari Mikko Kovalainen hävisi jälleen http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/07/varatuomari-kaantaja-mikko-kovalainen.html

Mikko Kovalainen lain ylä– ja ulkopuolella http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/mikko-kovalainen-lain-yl-ja.html

Vastaus rikostarkastaja Tapio Kalliokoskelle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/06/vastaus-rikostarkastaja-tapio.html

Kääntäjä Kovalainen hävisi jälleen http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/06/kaantaja-kovalainen-havisi-jalleen.html

Kääntäjä Mikko Kovalainen hävisi juttunsa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/05/kovalainen-havisi-juttunsa.html

Värikästä menoa … http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/05/varikasta-menoa.html

Avoin kirje poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/avoin-kirje-poliisiylijohtaja-mikko.html

Kiirehtimispyyntö KRP:lle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/kiirehtimispyynto-keskusrikospoliisille.html

Miksi poliisi suojelee rikollisia http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/01/poliisi-suojelee-rikollisia.html


----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: VKSV@oikeus.fi
Sent: Tuesday, April 20, 2010 11:34 AM
Subject: Mikko Kovalainen

Mikko Kovalainen

KRP ilmoitti minulle, että Kovalaisen jutut on siirretty valtakunnansyyttäjälle. Siksi toimitan teille lisää aineistoa asiassa.

Varatuomari Mikko Kovalainen, joka käyttää itsestään myös nimeä Master of Law, haastoi Kaisa Suomalaisen Espoosta oikeuteen ja hävisi juttunsa käräjäoikeudessa. Kovalainen tapansa mukaan vei jutun hovioikeuteen, mutta tämän kuun hovioikeuden istunto jouduttiin perumaan, koska Kovalainen ei saapunut paikalle. Pyysin Kaisa Suomalaista hakemaan hovioikeudesta asiapaperit, koska epäilin Kaisa Suomalaisen asianajajan toimintaa. Kaisa Suomalainen haki hovioikeudesta asiapaperit ja löysi sieltä lisää väärennettyjä avoimia asianajovaltakirjoja. Pyysin Kaisa Suomalaista toimittamaan nämä väärennetyt avoimet asianajovaltakirjat mahdollisimman pian valtakunnansyyttäjävirastoon. On syytä epäillä, että Mikko Kovalainen on väärentänyt näitä avoimia asianajovaltakirjoja ja hoitanut päämiestensä tietämättä asioita ilman toimeksiantoa. On syytä epäillä, että Mikko Kovalainen on syyllistynyt lukuisiin vakuutuspetoksiin.
Suomussalmen asia eli Paavo Heikkisen juttu on mennyt niin kuin on selvittänyt eli Paavo Heikkinen on joutunut silloisen Hyrynsalmen nimismiehen ja Mikko Kovalaisen rikollisen toiminnan kohteeksi ja menettänyt valtavat rahasummat sekä joutunut hirvittävien henkisten kärsimysten kohteeksi kymmeniksi vuoksiksi. Nyt on äärettömän tärkeää hoitaa tämä Suomussalmen juttu ensimmäisenä, sillä Paavo Heikkinen on jo vanha mies.

Kalajoella 20.04.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: helsinki.ho@oikeus.fi ; korkein.oikeus@oikeus.fi ; eoa-kirjaamo@eduskunta.fi ; pev@eduskunta.fi ; tuija.brax@oikeus.fi ; anne.holmlund@intermin.fi ; sm.kirjaamo@intermin.fi
Sent: Monday, January 04, 2010 3:43 PM
Subject: Helsingin hovioikeuden presidentille

Helsingin hovioikeuden presidentille

Lähetän tiedoksi sähköpostiviestini, jotka olen lähettänyt Helsingin käräjäoikeuden laamannille ja Espoon käräjäoikeuden laamannille ynnä muille tahoille. Asia koskee Master of Law Mikko Kovalaisen toimintaa. On käsittämätöntä miten Suomen oikeus- ja poliisiviranomaiset eivät saa Mikko Kovalaisen toimintaa kuriin ja Mikko Kovalaista vastuuseen järkyttävistä rikoksistaan. Nyt Helsingin hovioikeudessa käsiteltävässä asiassa Mikko Kovalainen on järjestänyt etsintäkuulutuksen Kaisa Suomalaisesta saadakseen jutun näyttämään draamaattiselta. Suomalainen ei ole ollut tavoittamattomissa. Toiminta on todella törkeää. Kovalainen kuitenkin pystyy aiheuttamaan rikoksensa uhreille lisää vahinkoa, kun Suomen viranomaiset ei hoida velvollisuuksiaan. On syytä epäillä, poliisit ovat vahvasti mukana rikoksissa yhdessä Mikko Kovalaisen kanssa. Olen selvittänyt kolme laajaa rikosvyyhteä, joissa Mikko Kovalainen on mukana, mutta poliisi ei reagoi asioihin lainkaan. Kansalaiset ovat joutuneet kärsimään valtavaa taloudellista vahinkoa ja mittaamattomia henkisiä kärsimyksiä Master of Law Mikko Kovalaisen toiminnasta. Myös Korkeimman oikeuden tulisi tarkistaa toimintaansa jotta jatkossa voitaisiin välttyä tällaiseltä rikolliselta toiminnalta. Helsingin hovoioikeuteen vastineet asioista on annettava saamani tiedon mukaan 18.1.2010. Nämätkin oikeudenkäynnit olisi voitu välttää jos poliisit olisivat toimineet oikein ja lain mukaisesti.

Kalajoella 4.1.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja gsm 044-3025948

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: espoo.ko@oikeus.fi
Cc: eoa-kirjaamo@eduskunta.fi ; sm.kirjaamo@intermin.fi
Sent: Thursday, December 17, 2009 3:02 PM
Subject: Fw: Helsingin käräjäoikeuden laamannille

Espoon käräjäoikeuden laamannille

Lähetän tiedoksi sähköpostiviestini, jonka olen lähettänyt Helsingin käräjäoikeuden laamannille ynnä muille tahoille. Asia koskee Master of Law Mikko Kovalaisen toimintaa. On käsittämätöntä miten Suomen oikeus- ja poliisiviranomaiset eivät saa Mikko Kovalaisen toimintaa kuuriin ja Mikko Kovalaista vastuuseen järkyttävistä rikoksistaan. Hänen annetaan villisti ja vapaasti huseerata ja aiheuttaa valtavaa taloudellista vahinkoa ja mittavia henkisiä kärsimyksiä uhreilleen.

Kalajoella 17.12.2009 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja


----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: helsinki.ko@oikeus.fi ; korkein.oikeus@oikeus.fi ; eoa-kirjaamo@eduskunta.fi ; pev@eduskunta.fi ; tuija.brax@oikeus.fi ; anne.holmlund@intermin.fi ; sm.kirjaamo@intermin.fi
Sent: Friday, December 11, 2009 7:04 AM
Subject: Helsingin käräjäoikeuden laamannille

Helsingin käräjäoikeuden laamannille

tiedoksi eduskunnan oikeusasiamies, oikeusministeri, poliisiministeri, korkeimman oikeuden presidentti, sisäasiainministeriön poliisiosasto, perustuslakivaliokunta

Helsingin käräjäoikeuteen on Master of Law Mikko Kovalainen haastanut Kaisa Suomalaisen kunnianloukkauksesta. Oikeudenistunto on Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina 15.12.2009 klo 9.00.
Minun mielestäni Mikko Kovalainen on yksi Suomen oikeushistorian pahimmista tekijöistä. Siksi haluan saattaa tietoonne seuraavaa:


Kantelu Rovaniemen hovioikeudelle
http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=780

Palaveri kihlakunnan voudin kanssa
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/10/palaveri-kihlakunnanvoudin-kanssa.html

Valituslupapyyntö ja valitus KO:lle
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/10/valituslupapyynto-ja-valitus.html

Haluan vielä tuoda selkeästi ilmi ne rikokset, jotka poliisi joko tahallisesti tai taitamattomuuttaan on jättänyt selvittämättä ja joissa Mikko Kovalaisella on ollut keskeinen rooli.

1. Heli Wikströmin tapaus
Oikeusavustaja Aila Koulu on käyttänyt härskisti hyväksi mielisairasta henkilöä ja tehnyt väärän sisältöisen perunkirjan, jossa omaisuutta on jätetty paljon pois ja maa-alueet ovat väärin merkittyjä. Ailan Koulun toimia on jatkanut varatuomari Eija Metsälä-Halonen. Sen jälkeen kuvioihin on tullut Master of Law Mikko Kovalainen ja rikokset on jäänyt selvittämättä ja Heli Wikström on joutunut minun oikeustajuni mukaan törkeiden ihmisoikeusrikosten kohteeksi ja joutunut kärsimään valtavat taloudelliset menetykset ja mittavat henkiset kärsimykset. Näissä asioissa tehokkaasti mukana ovat olleet poliisit Pekka Seppälän johdolla.

2. Kaisa Suomalaisen
Kaisa Suomalainen joutui asuntonsa rakennusvaiheen aikana petolliset henkilöiden toiminnan kohteeksi. Häneltä vietiin rikollisesti hänen asuntonsa ja bulvaanina toimi siihen aikaan poliisina toiminut Terho Mäki. Keskeinen asia on se, että Kaisa Suomalaisella on oikeuden yksipuolisillä päätöksillä maksatettu toisten laskuja. Häneltä on peritty Keihäsrinne 1, Keihäsrinne 8 ja Keihäsrinne 16 laskuja ja asuntonsa on pakkohuutokaupattu toisten veloista. Kaisa Suomalainen ei ole voinut saada oikeutta, kun hänen asioitaan on hoitanut Master of Law Mikko Kovalainen. Keskeinen rooli siinä, että asioita ei ole tutkittu eikä selvitetty on poliisi Timo Seppälällä.

3. Paavo Heikkinen
Paavo Heikkinen joutui Hyrynsalmen nimismiehen Vesa Juntusen rikollisen toiminnan kohteeksi ja Master of Law Mikko Kovalainen alkoi hoitaa asioita. Paavo Heikkinen menetti omaisuutensa ja laskelmien mukaan heidän taloudelliset vahingot ovat noin kuusi miljoonaa markkaa ja henkiset kärsimykset ovat mittaamattomat. Keskeinen rooli asioissa on jälleen poliiseilla ja nimismiehillä, jotka ovat antaneet rikosten tapahtua ja rikokset on minun mielestäni tietoisesti ja tarkoituksellisesti jätetty selvittämättä.

Minun oikeustajuni mukaan Mikko Kovalainen on eduskunnan oikeusasiamiehen päivystävän lakimiehen käyttämän ilmaisun mukaan prosessihärikkö. Minun oikeustajuni mukaan yhteiskunnan on ryhdyttävä kiireesti toimenpiteisiin Mikko Kovalaisen suhteen.

Kalajoella 11.12.2009 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja


2. oikeudenkäyntiväittämä: tutkinnanjohtaja Raimo Ollilan ja syyttäjä Esa Mustosen esteellisyys.

Raimo Ollila ja Esa Mustonen ovat julkisia vihamiehiäni. Raimo Ollilan ja Esa Mustosen virkarikosepäilyt ovat valtakunnansyyttäjävirastossa Heli Haapalehdon tutkinnassa. Haapalehto lupasi päätöksen asiassa ennen lomia, mutta ei ole päätöstä tehnyt eikä ole minulle siihen syytä ilmoittanut. Haapalehto tulee lomilta 9.8.2010. Jos Haapalehdon toimivalta ei riitä syyttäjien rikosten tutkintaan, niin hän on ollut velvollinen siirtämään muun muassa syyttäjiä Sulo Heiskaria ja Esa Mustosta koskevat rikostutkintapyynnöt sellaiselle taholle, mikä on toimivaltainen asiassa. Haapalehto ei ole ilmoittanut minulle kenelle hän on siirtänyt syyttäjä Sulo Heiskarin ja syyttäjä Esa Mustosen rikostutkinnat. Raimo Ollila on ollut esteellinen toimimaan tutkinnanjohtajana ensimmäisessä oikeudenkäyntiväittämässä esittämieni asioiden lisäksi myös näiden rikosasioiden tutkittamattajättämisen johdosta.
Katso Sisäministeriön ja poliisin yhteiset salaisuudet http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/sisaministerion-ja-poliisin-yhteiset.html

Korkeimman oikeuden päätös syyttäjän esteellisyydestä http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/korkeimman-oikeuden-paatos-syyttajan.html

Katso: Selvityspyyntö oikeuskansleri Jaakko Jonkalle: http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/02/selvityspyynto-oikeuskansleri-jaakko.html
HUOM: Kolmen todistajan lausunto

Kauppasopimukset rahanpesijöiden kanssa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/12/kauppasopimukset-rahanpesijoiden-kanssa.html

Metsäkartellista 51 miljoonan euron sakot http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/12/metsakartellista-51-miljoonan-euron.html

Paavo M Petäjän toiminta http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/12/paavo-m-petajan-toiminta.html

Paavo M Petäjän väärä lausuma Korkeimmalle oikeudelle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/05/paavo-m-petajan-vaara-lausuma.html

Uusi konkurssipesä ja pesänhoitajien toiminta http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/12/uusi-konkurssipesa-ja-saattohoitaja.html

Asko Keränen jätti valituksen tekemättä http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/12/asianajaja-asko-keranen-jatti.html

Konkurssipesänhoitajien toiminta http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/12/konkurssipesanhoitajien-rikollinen.html

Saattohoitajien toiminta http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/saattohoitajien-toiminta.html

Lähes 30 vuotta vailla lainsuojaa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/08/lahes-30-vuotta-vailla-lain-suojaa.html

Konekersantti Oy:n tuhoaminen http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/06/konekersantti-oyn-tuhoaminen.html

Kansa huusi poliisia apuun mutta mitään ei tehty http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/05/kansa-huusi-poliisia-apuun-mutta-mitaan.html

Trukki romutettiin omistajan tietämättä http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/04/trukki-romutettiin-omistajan-tietamatta.html

Poliisiylitarkastaja Arto Hankilanoja http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/04/poliisiylitarkastaja-arto-hankilanoja.html

Rikosylikonstaapeli Seppo Sipola http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/04/rikosylikonstaapeli-seppo-sipola.html

Rikosylitarkastaja Leila Melander http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/03/rikosylitarkastaja-leila-melander.html

Syyttäjä Kirsi Männikkö http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/03/syyttaja-kirsi-mannikko.html

Läänin poliisijohtaja Sauli Kuha http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/03/laanin-poliisijohtaja-sauli-kuha.html

Ylivieskan poliisipäällikkö Petri Oulasmaa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/03/ylivieskan-poliisipaallikko-petri.html

10 euron juttu syyttömästä syyllinen http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/01/kymmenen-euron-juttu-syyttomasta.html

Raimo Ollilan toimet jälleen tutkinnan kohteeksi http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/01/raimo-ollilan-toimet-jlleen-tutkinnan.html

Uudistettu tutkintapyyntö http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/01/uudistettu-tutkintapyynt.html

Julkinen selvityspyyntö maaherra Eino Siuruaiselle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/julkinen-selvityspyynt-maaherra-eino.html

Kiitos Mikko Kovalainen http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/01/kiitos-mikko-kovalainen.html

Vastaus Ylivieskan poliisipäällikölle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/vastaus-ylivieskan-poliisiplliklle.html

Pankkikriisin linkit http://pankkikriisi.blogspot.com/2009/06/konekersantti-oyn-tuhoaminen.html

Lisäksi on salaiseksi julistettu asiassa, jonka Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus siirsi rikostutkintaan. Kohteena on myös Ylivieskan poliisi Raimo Ollila.

3. oikeudenkäyntiväittämä Ylivieska-Raahen käräjäoikeus ja Rovaniemen hovioikeus ovat esteellisiä käsittelemään asioita.

Katso: Laamanni näki vaan ei huomannut
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/laamanni-naki-vaan-ei-huomannut.html

Katso: Raahen käräjäoikeuden laamanni Ritva Pesonen-Ehrola http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/raahen-karajaoikeudenlaamanni-ritva.html

Katso: Kiitos Riikka Kaihovaaralle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/kiitos-riikka-kaihovaaralle.html

Katso: Selvityspyyntö oikeuskansleri Jaakko Jonkalle: http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/02/selvityspyynto-oikeuskansleri-jaakko.html

HUOM: Kolmen todistajan lausunto

Hätähuutoja Suomesta: http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/human-rights-violations-in-finland.html

Vastaus Pia Sivelle: http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/vastaus-pia-sivelle.html

Huippuälykästä ja salamannopeaa toimintaa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/huippualykasta-ja-salamannopeaa.html

Konkurssipesänhoitajien ja niitä valvovien toiminnasta http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/12/konkurssipesanhoitajien-ja-niita.html

Oikeudenkäynti tietämättämme http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/oikeudenkaynti-tietamattamme.html

Suunnitelmallinen törkeä rikos http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/suunnitelmallinen-torkea-rikos.html

Oikeuden päätösten laadunvalvonta http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/oikeuden-paatosten-laadunvalvonta.html

Palaveri kihlakunnanvoudin kanssa
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/10/palaveri-kihlakunnanvoudin-kanssa.html

Valituslupapyyntö ja valitus http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/10/valituslupapyynto-ja-valitus.html

Oikeusrekisterikeskuksen todistus http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/10/oikeusrekisterikeskuksen-todistus.html

Valituslupahakemus Korkeimmalle oikeudelle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/10/valituslupahakemus-korkeimmalle.html

Julkinen saatavan riitautus http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/09/julkinen-saatavan-riitautus.html

10 vuotta ehdotonta vankeutta http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/09/10-vuotta-ehdotonta-vankeutta.html

Haaste ja vastakanne http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/08/haaste-ja-vastakanne-seka-asioiden.html

Valitus Raahen käräjäoikeuden päätöksestä http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/07/valitus-raahen-karajaoikeuden.html

Törkeä ihmisoikeusrikos http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/07/torkea-ihmisoikeusrikos.html

Tutkintapyyntö valtakunnansyyttäjälle ja valitus Rovaniemen hovioikeudelle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/06/tutkintapyynto-valtakunnansyyttajalle.html

Epävirallinen oikeudenpäätös http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/05/epavirallinen-oikeuden-paatos.html

Onko laki väärässä? http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/04/onko-laki-vaarassa.html

Vastaus turvaamistoimiasiassa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/03/raahen-karajaoikeus-karajatuomari-timo.html

Korkeimman oikeuden jäsen Lauri Lehtimaja http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/03/korkeimman-oikeuden-jasen-lauri.html

Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/03/valtakunnansyyttaja-matti-kuusimaki.html

Oikeuskansleri tutkii http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/03/oikeuskansleri-tutkii.html

Määräajan pidentämispyyntö http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/03/maaraajan-pidentamispyynto.html

10 euron juttu syyttömästä syyllinen http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/01/kymmenen-euron-juttu-syyttomasta.html

Tutkintapyyntö ministeri Anne Holmlundille http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/01/tutkintapyynt-ministeri-anne.html

Vastaus Rovaniemen hovioikeudelle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/vastaus-rovaniemen-hovioikeudelle_14.html

Rovaniemen hovioikeudelle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/rovaniemen-hovioikeudelle.html

Järjestelmällisiä ihmisoikeusloukkauksia ja – rikoksia http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/jrjestelmllisi-ihmisoikeusloukkauksia.html

Hanurista tempausta Raahen käräjäoikeuden päätös http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/hanurista-tempaistu-raahen-krjoikeuden.html

Ahojahti jatkui Raahen käräjäoikeudessa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/ahojahti-jatkui-raahen-krjoikeudessa.html

Mikko Kovalaisen asia Raahen käräjäoikeudessa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/mikko-kovalaisen-asia-raahen.html

Todistusaineistoni Raahen käräjäoikeudessa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/todistusaineistoni-raahen-krjoikeudessa.html

Puolustukseni Raahen käräjäoikeudessa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/puolustukseni-raahen-krjoikeudessa.html

Syyte kevyellä pohjalla http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/syyte-kevyell-pohjalla.html

Poliisille rökäletappio 10-0 http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/poliisille-rkletappio-numeroin-10-0.html

Erikoiset kalakaupat http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/erikoiset-kalakaupat.html

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen päätös http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/apulaisvaltakunnansyyttj-kalskeen-pts.html

Päin männiköä – kohti koskeloa http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/pin-mnnikk-kohti-koskeloa.html

Palautin Korkeimman oikeuden päätöksen http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/palautin-korkeimman-oikeuden-ptkse.html

Rovaniemen hovioikeuden päätös – tunnekuohuja http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/rovaniemen-hovioikeuden-pts.html

Kiirehtimispyyntö Rovaniemen hovioikeudelle
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/kiirehtimispyynt-rovaniemen.html

Kiirehtimispyyntöjä Rovaniemen hovioikeudelle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/kiirehtimispyyntj-rovaniemen.html

Vaatimus oikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/vaatimus-oikeudenmukaisesta.html

Tarkoitushakuinen oikeudenkäynti http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/tarkoitushakuinen-oikeudenkynti-tapio.html

Starttiraha katkaistiin kostona http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/starttiraha-katkaistiin-kostona-maineen.html

Kalajoen työvoimatoimiston päätös http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/kalajoen-tyvoimatoimiston-laho-pts.html

Katso: oikeudenmukainen oikeudenkäynti http://www.ihmisoikeudet.net/oikeus-oikeudenmukaiseen-oikeudenkayntiin/oikeudenmukainen-oikeudenkaynti?pg=2

Takarivin oikeusvaltio
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/08/takarivin-oikeusvaltio.html

Toteutuksen valvonta http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/12/toteuksen-valvonta.html

Arvoisa Tasavallan Presidentti http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/11/arvoisa-tasavallan-presidentti-tarja.html

Arvoisat europarlamentaarikot http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/11/arvoisa-tasavallan-presidentti-tarja.html

Korkeimman oikeuden tappio http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/korkeimman-oikeuden-tappio.html

Oikeus- ja asianajajamafia http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2009/10/oikeus-ja-asianajajamafia.html

Liisa Mariapori http://eok.fi/eok/index.php?option=com_content&task=view&id=416&Itemid=65

EIT:n tuomio osoittaa, että kunnianloukkausasioissa Raahen käräjäoikeus ja Rovaniemen hovioikeus ovat toimineet väärin. Minun oikeustajuni mukaan väärin toimineet on saatava vastuuseen teoistaan. Tämä prosessi tekee mielestäni Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden ja Rovaniemen hovioikeuden esteelliseksi käsittelemään kunnianloukkausasioita, niin kauan kunnes todelliset syylliset on saatu vastuuseen teoistaan.

Minut on valtion rikollisten toimesta tuomittu vankeusrangaistuksiin, kun olen yrittänyt saada oikeutta asioissa itselleni ja muille. Kysymys on törkeistä ihmisoikeusrikoksista, joiden kohteeksi olen joutunut. Olen varma, että en saa oikeutta ilman julkisuuden apua. Osa todellisten syyllisten nimistä on tässä minun laatimassani tärkeysjärjestyksessä:

1. Ylivieskan syyttäjä Sulo Heiskari
2. Ylivieskan poliisi Raimo Ollila
3. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske
4. Entinen Oulun läänin poliisijohtaja Sauli Kuha
5. Entinen oikeuskansleri Paavo Nikula
6. Esittelijäneuvos Jukka Okko
7. Apulaisoikeuskansleri Jukka Pasanen
8. Rovaniemen hovioikeuden presidentti Esko Oikarinen
9. Ylivieskan poliisipäällikkö Petri Oulasmaa
10. KRP:n talousrikosyksikön päällikkö Tapio Kalliokoski
11. Oulun KRP:n päällikkö Leila Melander
12. Oulun KRP:n entinen päällikkö Eero Klemetti
13. Oulun KRP:n tutkija Tapio Mäkelä
14. Ylivieskan entinen poliisipäällikkö Kaarlo Similä
15. Kalajoen poliisi Harri Rahkola
16. Raahen käräjätuomari Jyrki Määttä
17. Syyttäjä Esa Mustonen
18. Entinen Ylivieskan poliisipäällikkö, nykyinen Kuusamon poliisipäällikkö Esa Heikkinen
19. Sisäasianministeriön poliisiosasto ylikomisario Jonne Lähteenmäki
20. Ylivieskan määräaikainen käräjätuomari Ulla-Maija Viitavuori


1. Asianajaja Antti Latola
2. Varatuomari Vesa Juntunen
3. Varatuomari Mikko Kovalainen
4. Varatuomari Paavo M. Petäjä
5. Asianajaja Antti Kejo
6. Asianajaja Asko Keränen
7. Asianajaja Veli Päivikkö


Kalajoella 9.8.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Jakelu: Ylivieska-Raahen käräjäoikeus, valtakunnansyyttäjävirasto Heli Haapalehto, oikeuskanslerinvirasto, oikeusministeri Tuija Brax perustuslakivaliokunta tiedoksi ja toimenpiteitä varten sekä tiedotusvälineet